Peugeot elystar 50ccm nie wiem czego brakuję co za części pomocy

Witam mam problem bo kupilem skutera z awaria taka ze noe chcial jezdzic okazalo sie ze jest cos z filtrem powietrza ewentualnie źle nastrojiony gaznik. Ale po drodze znalazlem wlasnie taka cześć ktora kest na zdieciu z niej wychodza dwa węże jeden ma taka czarna okrągłą puszeczke z ktorego znowu wychodzi wezyk a pozniej taki filtr. A drugi wa jest z strzalka wychodzaca i na końcu tego weza tylko zostala opasaka zaciskowa kamie z niego czarny olej. Chciałbym sie dowiedziec czego wlasnie brakuje w skuterze dziekuje za informację. Pozdrawiam

ciągnij z neta instrukcje napraw.
https://www.google.com/search?q=peugeot+elystar+50+service+manual&rlz=1C1CHBD_plPL1047PL1047&oq=peu&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqBggAEEUYOzIGCAAQRRg7MhMIARAuGMcBGLEDGMkDGNEDGIAEMgYIAhBFGDkyCggDEAAYkgMYgAQyBggEEEUYPDIGCAUQRRhBMgYIBhBFGD0yBggHEEUYPdIBCDE1ODRqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Dzieki ale tez nie ma tej części moze znajdzie sie ktos kto ma takiego skutera i luknie i zrobi zdjęcie

Ten skuter nie ta skutera. Masz ten skuter, kupiłes ten skuter, ktoś ma taki skuter a nie takiego skutera.
Tego skutera - to mogłeś nie zauwazyć na ulicy.
Oczywiście że jest ta część w serwisówkach. Tylko że nie zobaczysz jej przez 4 sekundy które na to poświęciłeś.

Za cholere cie nie rozumiem czlowieku pytam sie ja normalny czlowiek ktory napotkal problem i przeszukal caly internet na wszystkich stronach sklepu wyszukiwalem tej jebanej części nie ma przejrzalem dilniki na sprzedaz znalazlem jeden który to ma i niestety juz bez węży wiem tyle ze to jest cos zwiazane z olejem bo z jednego weza kapie czarny olej tak jak olej silnikowy. Co gorasza rowniez nie znalazlem wlewu oleju silnikoweogo jak do tej pory ale nie znajada sie tacy jak ty ktorzy nie potrafia czytac ze zrozumieniem i ida na latwizne wysyłają bzdety mimo iz nawet nue maja zielonego pojecia aby sobie poklikać

Skuter 2T nie ma wlewu oleju silnikowego wiec go raczej nie znajdzesz. Tam sie nie wlewa oleju tylko jest smarowany mieszankowo. Olej z benzyną sie miesza w gaźniku i przez skrzynie korbową gdzie smaruje wszystko jest zasysany do cylindra i tam spalany. Dlatego trzeba uzupełniac i paliwo i olej w zbiorniku do mieszalnika albo od razu do zbiorika lać mieszanke z olejem w odpowiednich proporcjach.
Jest to w każdej instrukcji to Elystara/Elyseo które podobno tak skrzętnie przeglądałes i w każdym opisie silnika 2T.

Noe znam sie kompletnie na skuterach fak olej uzupelnilem motula zalecanego. Tylko zastanawiam sie do czego slyzy dana czesc i dla czego ma pusty wezyk z opaska tylko nigdzie tego nie moge znalesc a juz przetrzepałem caly internet i ani śladu

a jakiego tego motula wlałes? bo zaraz sie okaże że 10W40 for 4Stroke 5100 albo 4100 a nie 2Stroke Oil typu 100, 510 albo 710. Tu już rózne cuda były

Takiego w sklepie doradzili

ten jest prawidłowy.

A ten moze być?

Mam jeszcze jedno pytanie co moze byc przyczyna ze skuter po jakimś czasie nie chce odpalic trzeba mu zduac filter i do gaznika oaliwo wlac?

może właśnie to że odparowało paliwo z gaźnika