Peugeot dymi i ma mniej mocy

Witam serdecznie. Mam mały problem z moim Peugeotem.
Jeżdżę sobie normalnie, jak się nagrzeje to strasznie dymi (może nie tak bardzo ale raczej za dużo) i słabnie (ma mniej mocy niż jak jest jeszcze nie rozgrzany).

Co to może być? Pomocy!!!

Peewno regulacja :slight_smile:
Musi za dużo oleju mieć

O gosciu to na pewno jest regolacja :stuck_out_tongue: kumpel miał to samo jak jechał z nami na dłuzsza trase to jak się za jakis czas spojzało w lusterko to było widac tylko jego, a za nim nic :stuck_out_tongue: wyregoluj…no chyba, ze nie masz dozownika :stuck_out_tongue: to mniej oleju lej do baku…i będzie po sprawie

Tak więc jak mam śrubkę od regulacji mieszanki, to o ile ją przekręcić, w którą stronę i czy na zapalonym czy zgaszonym silniku? I czy silnik ma być zimny czy rozgrzany?

Regulacje wykonuje się tylko na rozgrzanym silniku. Silnik musi być odpalony. Nikt nie powie Ci o ile trzeba przekręcić bo w każdym sqterku jest inaczej.

Oczywiscie, ze na odpalonym :stuck_out_tongue:
ale ja proponuje wkrecac powoli i obserwowac postepy…nie wiem wkrec o poł obrotu i zobacz jak chodzi

Patrico napisał:

Tak więc jak mam śrubkę od regulacji mieszanki, to o ile ją przekręcić, w którą stronę i czy na zapalonym czy zgaszonym silniku? I czy silnik ma być zimny czy rozgrzany?

ale nie śrubką od składu mieszanki.. tylko zmniejsz dawkę oleju

To jak to zrobić?

moze to ci cos da :smiley:
http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=4965

hmmmm skad wiecie ze to jest od oleju? moze to byc nawet za duza dawka benzyny
wiec informacja jakiego koloru jest dym by się przydala :-/

chyba nawet nie przeczytałeś tego co już zostało tutaj napisane :568:
musisz naleźć pompę oleju przy której pewnie będzie jakaś regulacja
a dym jest biały?..

Patrico chyba nawet nie wie jaki kolor dymu ma i co właściwie chce… ZAMYKAM - Jacob555