Witam serdecznie. Mam mały problem z moim Peugeotem.
Jeżdżę sobie normalnie, jak się nagrzeje to strasznie dymi (może nie tak bardzo ale raczej za dużo) i słabnie (ma mniej mocy niż jak jest jeszcze nie rozgrzany).
Co to może być? Pomocy!!!
Peewno regulacja
Musi za dużo oleju mieć
O gosciu to na pewno jest regolacja kumpel miał to samo jak jechał z nami na dłuzsza trase to jak się za jakis czas spojzało w lusterko to było widac tylko jego, a za nim nic wyregoluj…no chyba, ze nie masz dozownika to mniej oleju lej do baku…i będzie po sprawie
Tak więc jak mam śrubkę od regulacji mieszanki, to o ile ją przekręcić, w którą stronę i czy na zapalonym czy zgaszonym silniku? I czy silnik ma być zimny czy rozgrzany?
Regulacje wykonuje się tylko na rozgrzanym silniku. Silnik musi być odpalony. Nikt nie powie Ci o ile trzeba przekręcić bo w każdym sqterku jest inaczej.
Oczywiscie, ze na odpalonym
ale ja proponuje wkrecac powoli i obserwowac postepy…nie wiem wkrec o poł obrotu i zobacz jak chodzi
Patrico napisał:
Tak więc jak mam śrubkę od regulacji mieszanki, to o ile ją przekręcić, w którą stronę i czy na zapalonym czy zgaszonym silniku? I czy silnik ma być zimny czy rozgrzany?
ale nie śrubką od składu mieszanki.. tylko zmniejsz dawkę oleju
To jak to zrobić?
hmmmm skad wiecie ze to jest od oleju? moze to byc nawet za duza dawka benzyny
wiec informacja jakiego koloru jest dym by się przydala :-/
chyba nawet nie przeczytałeś tego co już zostało tutaj napisane :568:
musisz naleźć pompę oleju przy której pewnie będzie jakaś regulacja
a dym jest biały?..
Patrico chyba nawet nie wie jaki kolor dymu ma i co właściwie chce… ZAMYKAM - Jacob555