Witam, otóż pewnego razu na placu gdzie się zbieramy z kolegami pewien kolega wyciągnął mi fajfke podczas gdy ja grałem z innymi piłkę (oczywiście nie wiedziałem) no i kopie kopkę chyba z 6min jak szalony szybko i mocno aż mi szkoda było go wtedy coś mi już śmierdziało i wsadziłem fajfke jakoś rękę wcisłem pod plastiki no i znowu 5 min kopania od teraz nie chce mi palić na zimnego przy pierwszym kopie pokręci i zgaśnie pó??niej usze 6 razy kopnąć szybko i to zawsze jak jest zimny jak jest cieły to nie -kiedyś palił za 1 a w zime za 2 -czyściłem gaźnik staranie -jest nowa świeca irydiowa i nawet na ngk r próbowałem mam piaggio nrg2 sport series 98 pomożcie mi proszę
A nie zalewa świecy?? Jakie masz ssanie? Moze nie dzialać P.S ja bym koledze obił morde za takie coś :573:
nie świecy hyba nie zalewa nigdy tak nie było ja mam sannie automatyczne ale działa bo jak silnik zacznie hodzić to nie umieć zaraz dać gaz bo się zaleje to hyba wtedy sannie działa nie kollega jest ok sąsiad hciał pożartować tylko że to na tym się skończyło :-?
Fajke od świecy jak się domyślam? sprawdź czy nie wypadło coś z niej był już taki temat że komuś wyleciało z fajki spręzynka i plastik jak się nie myle dociskujące świece sprawdź czy nie jest ona uszkodzona w jakikolwiek sposób albo po prostu wymień jeżeli to od wyciągniecia fajki się zrobiło to trzeba tu szukać problemu,
jak miałeś ściągniętą fajkę i kopałeś to świece zalałeś!! Wykręć i wysusz świece założe się że zapali!! A jeśli nie to wyreguluj gaźnik
fajfka jest ok siwy_fact nie przeczytałeś tekstu ja już go odpalałem ale zawsze jest taki problem jak jest zimny kopne go on raz dwa pokreći na chwile i później zgasi się i wtedy trzeba kopać
wymień świece… Ja jak miałem świece starą musiałem kopać ze 3 razy i jednocześnie dawać gazu bo inaczej by nie zapalił, wymieniłem świece i pali od 1 kopa bez gazu czy zimny czy ciepły. jak go kopałeś 6 minut to świece zalałeś na pewno. Wymień świece koszt około 10zł, to nie majątek a może się okazać że to był problem.
wez wykrec swiece wyczysc ją druciakiem pozadnie zmniejsz trochę przerwe i zobaczy czy dalej tak będzie jak będzie to kup nową i problem z głowy
kudre dziękuje wam że piszecie posty za postem ale nie przeczytaliście tematu całego mam nową świecee irydiowa i miałem ngk r i to samo
gaźnik wyreguluj sprawdź ssanie!!
jak go wyregulować?? gdy w nim są 3 dysze jedna od rozruchu jedna główna i jedna nie wiem do czego obok głównej i jest jedna śrubka od powietrza której kanalik idzie pod ssanie a ssanie sprawdźić jakąś pod akumulator?? czy jak bo kiedyś mi działa na banka bo wiem że jak odpaliłem nie umiałem odraza dać gazu a po tym kopaniu to mówię że odpalenie to problem dzisiaj patrzałem za membranami są ok i nie ciągnie niegdzie powietrza fałszywego a jak obniżyć poziom oleju dozowanego bo świeca jest ciemna trochę zaglądałem za pompką oleju ale nie wiem jaką tam śrubkę pokręcić
jak jest świeca ciemna daj więcej powietrza wykręcając śrubkę od mieszanki.
ja mam gaźnik weber tam jest jedna śrubka od obrotów i jedna od powietrza kturej kanalik idzie do ssania
[ Dodano: 2008-10-05, 19:43 ]
to nikt mi nnie pomorze ??