pekniety pasek

witam! Dzis gdy jechalem z 50-60 km/h z kumplem pekl mi pasek tylko martwi mnie to ze byl to polini kevlar który wytrzymal jakis 1000-1500 km… wydaje mi się ze taki pasek to jest na dluzszy okres czasu i tu moje pytanie jaki pasek zamowic? Mam aprilie sr lc z 96 roku. Czy jak kupie jakis tanszy to osiagi beda gorsze? Z tunignu mam wariator top racing, tecnigas next r gaźnik dellorto 17,5 i skuter na rolkach 3g mial bardzoe dobre przyspieszenie a z miejsca to az rwal i v max 95km/h licznikowe. pozdro

Możesz kupić taki sam, posprawdzaj przekładnie może coś było powodem pęknięcia a może miałeś wadliwy pasek.

no właśnie jutro rozkrece i zobacze co moglo byc nie tak a czy to mozliwe ze byla to wina z kopniakiem? bo od paru dni właśnie mi ciężko chodzil i czasami nie odbijal czasmai się zacinal a czasami tak dzwinie skrzeczal (wiecie o co chodzi) pozdro edit a jeszcze 1 pytanie czy wiece jaki tu w arpili sr lc z 96 jest rozmiar paska ?

Jezeli kopniak nie odskakuje no to sprezanie slabe ma… zajzyj do cylindra chociaz jak idzie ci 95 to moze byc cos innego… Zobacz ilo calowe masz kola a na www.skuterdoktor.pl znajdziesz pasek do Aprilki swojej… Czesto przy kupnie paska jest napisane na jaka wielkosc koł idzie… 12 czy 11 calowe :slight_smile:

kopniak nie odskakiwal tylko czasami cos się zaicnalo a rozebralem dzis i w waraitorze tylko byly rozspypane rolki nic w przekładni więcej wiec czmeu tak szybko pekl ten pasek…

przy takim setupie jak sa takie obroty warto jest się zabrać do roboty i zrobić wentylacje na przekładni, od wewnątrz uszczelnisz szmatą zeby piach nie sypał i git majonez. :slight_smile: Po prostu przekładnie (te które nie mają ładnej wentylacji) zamknięte mają to do tego że wszystko się tam okropnie grzeje, pasek się spalil i wkoncu pękł. 2-3 dziurki na przedzie, 2-5 dziurek na wylocie uszczelnisz jakąś gąbkę i wszystko gra :] EDIT: Wiem bo jak zmieniam zawsze wario albo blokady sciagam i jak mi klijent podjedzie to wariatora nie idzie tyknac bo tak goracy.

co racaj to racja ja nie mam zadnego chlodzenia i jak przejadew 1,5 km to juz waria się nie da dotknac. Z tym to Minarelli nie pomyslalo.

kumpel ma malage f12 70ccm sport pro, wal stage6 hpc, polini speed control, hebo kevalr gaźnik 17,5 wydech gianeli i nie ma porobionych dziurek i mu pasek nie pekl;/ ani nic mu się nie dzieje a z tym paskiem kupil juz i klient na nim jezdzil i on juz zrobil z 3-4k i dalej chodzi… a czy ma cos zepsute sprzeglo do paska ?

Trafiles jakas trafna wersje.

no tez mi się tak wydaje… i zamawiac ten sam pasek polini kevlar czy moze jakis inny? jaki polecacie?