Pękające plastiki

Mam pytanie zajrzałem pod czache ponieważ chcialem pomalować skuta i zauwarzyłem iż mocowania plastików się po urywały mogę coś z tym zrobić chcą to zrobić przed malowaniem

zanieś do spawania i problem z głowy :wink:

ale to są mocowania to co trzyma plastiki ze sobą wątpie iż mi to zespawają

Mi w spawalni powiedzieli że jeśli nie mam tych podłamywanych kołków to mi tego nie zespawają. Powiedzieli że jest możliwość, ale można na to czekać i miesiącami, ponieważ jest ok. 6 rodzajów plastików i jak im się trafi coś takiego dopiero coś zrobić :confused: Też mam taki problem i zastanawiam się co z tym zrobić, ma ktoś jakieś pomysły?

zrobcie z zywicy i maty szklanej moze

Mam pomysł ale nie wiem czy to wypali. Mianowicie chcę wkręty przyczepić matą szklaną

mateuszpiatek napisał:

Mianowicie chcą wkręty przyczepić matą szklaną

Wkręty przyczepiać? Wkręty się wkręca albo masz jakiś inny wspaniałomyślny pomysł, którego nie czaję. Dobry pomysł jesy z tym modelowaniem żywicy. Ja mam pomysł nawet na to: Robisz takie prostokąciki, nie od razu formę zaczepu, potem jak nałożysz na to kilka warstw, że wiesz, że będzie mocne, to bierzesz dremel i wiertełkiem najcieńszym rzeźbisz zaczep. Tylko tak sobie to wyobrałem.

przyczepić do plastikow w tym sensię a matą to umocnić

Jeśli o robienie formy takiego kołka jak był poprzednio to przecież jest to zbędne. Po prostu jakiś najprostszy prostokąt, przecież nikt tego nie będzie widział skoro to jest od wewnętrznej strony plastiku. Przecież nie zależy nam na wyglądzie tylko na tym aby nam to się jak najlepiej trzymało :wink: Poza tym ten pomysł jest bardzo dobry, oby wytrzymały :stuck_out_tongue:

no mi też się oderwały i przykleiłem super glue i się do tej pory trzyma

No ale ja pogubiłem uchwyty i muszę zrobić wlasne za tydzień się za to biore to napisze jak to zwalczyłem

dalej robisz ?? jak zrobisz to napisz bo mi się tez kilka ułamało :stuck_out_tongue:

przyklej na kropelką :smiley: