Pogratulować dobrego wyboru oleju … lepszego chyba nie ma <joke> oczywiście :lol: :-o
Ja tez właśnie ten leje .. Ale to glupi pomysl z tym olejem .. Ostatni raz go wlalem :DD OD niedawna leje Mobil 1 za 25 złDanielson napisał:
olej tez orlenowski za 13zl leje xD
Ja też leję orlena pół syntetyka a 12,50 i jakoś jeździ sprzęt.
EJŻE! Basta!
Wracając do tematu ja tankuję wyłącznie Orlenowskie paliwa, zazwyczaj 95, ale czasami Verve(z czasu trzeba przeczyścić silnik)
Waski, mogło być tak, że zatankowałeś na mało odwiedzanej stacji i paliwo za długo w zbiornikach leżakowało i się woda do niego dostała
tylko leje się takie jakie zaleca producent ...
dokładnie
no dobra, może nawet i tak kiedyś słyszałem, ale skąd mam wiedzieć jakie zaleca producentą
W papierach os skutera pisze tzn w książeczce od niego …
Nie w wszystkich, i nie każdy ma książeczkę
No tak
Owszem jest zalecenie, jakie lać paliwo, ale tylko ab lać np. “91<” lub “98<”
Odkopuję temat… Chwalcie się dalej co teraz lejecie i po jakiej cenie … Zacznę Ja …
Tankowałem na ZKM-zakład komunikacji miejskiej … po 5,19 skuter śmigał dobrze…
ale zalałem na BP też po 5,19 i idzie jak burza teraz…
A i jeszcze coś … leję niby 5,00 a w bańce wyskalowanej jest ok 4,800… doleję oleju do mieszanki i dopiero równo na 5,00 jest :((
Ja na bliskiej ostatnio po 5.12 a disla po 5.05 lałem a pozniej zauwazylem ze na shellu po 4.94 było …
ja załtwiłem sobie silnik na PB , caly czas lałem tamto paliwo ale któregos razu zaczał się dławic itp itd , po czym dowiedziałem się ze nie tylko ja zawiodłem się na BP , i przytarłem sobie cyla dopuki nie zalałem świeżego paliwa z Orlenu :* nasza POLSKA stacja ( jak cos jest polskie to niekoniecznie złe) i jeździ , ostanio jak byłem w PL to chyba 5.12 lałem i tylko i wyłacznie 95 , bo 98 się nie opłaca
Najtańsze paliwo w Płocku jest na KM (Komunikacja miećjska- tam gdzie autobusy), zwykle ok. 20gr taniej niż PŁOCKI Orlen, który u nas praktycznie nie ma konkurencji i ma najdroższe paliwa.
no własnie u mnie też zawsze na ZKM było taniej .. Ale teraz wszędzie w mieście jest 5.19 ! :/ jedynie stacja InterMarsche jest tam jest po 5.15 .. nie wiem czy to prawda ale niby paliwo gówniane !!Kowal napisał:
KM (Komunikacja miećjska- tam gdzie autobusy),
Jak już mówiłem, lałem na ZKM .. zalałem na BP i skuter lepiej się zbiera.. Trzeba będzie jeszcze przetestować Shella i oczywiście Orlen :D
Ja leję tylko i wyłącznie z orlena, do wszystkiego - 2 aut, skutera i rs i anie razu mnie nie zawiódł … na orlenie mają zarąbiste paliwo wcześniej do rs lałem 98 a teraz ciągle 95 i różnic nie ma żadnych … :roll:
u mnie chodzą pogłoski że na orlenie zbiorniki wodą zachodzą… kolega raz zalał z wodą;/
To może wada konstrukcyjna zbiornika na danej stacji.
możliwe. jak mówiłem muszę shella przetestować;d
Na lukoilu benzyna po 5zł a olej napedowy po 4.80 !!!