Hej, wiecie może jakie wymiary ma pasek do zumico eos 4t, bo stary się rozerwał więc wymieniłem na nowy. Skuter stracił przyspieszenie i v max, po prostej maksymalnie 45 -50 km/h. Wymiary nowego paska to 729-18-30
jeśli długość pokrywy to 43cm to masz wymiarami dobry pasek, ale pytanie jakiej firmy. Kolejna sprawa, to jak zerwałeś pasek to patrzałeś w jakim stanie jest wario i rolki ? .Dla tego że jak zerwiesz pasek, to można narobić sobie bigosu. Nie powinno dopuszczać się do zerwania paska.Ja też dopuściłem i też miałem bigos. A pasek to albo na prawde porządny gumowy,nie za 20-30 zeta,albo kewlar,pod warunkiem że nie masz seryjnego waria. a dalej, to pasek bynajmniej każdy musi sie ułożyć, taką prędkość będziesz miał przez około 300-500 km. w zależności z jakim obciążaniem będziesz jechał. U mnie paski 30zł o takim samym wymiarze jak twój nie dojeżdżały do 200 km, kupiłem bando za 50 i mam zrobione już prawie 600.
Gdy mi zerwał się pasek to obkręcił się na sprzęgle i pokrzywił talerze. Paski zrywało co 10km.
Nie pamiętam nazwy zapłaciłem a niego 45zł, tylko sie zastanawiam dlaczego aż tak spadła prędkość, jak w zeszłym roku wymieniałem to od razu było tak samo jak na początku