Witam Muszę w swoim skuterze ( dość rzadko spotykany Derbi Predator ) wymienić pasek napędowy i znalazłem pewien na allegro ( http://www.allegro.pl/item380100557_pasek_napedowy_derbi_atlantis_predator.html ) tylko mam problem, bowiem tam ( w opisie aukcji ) wyraźnie piszą Predator [u:d9387dc077]LC[/u:d9387dc077] 1998-2001 a ja nie mam wersji chłodzonej cieczą ( czyli mam AC ) i w związku z tym nasuwa mi się pytanie czy taki pasek będę mógł mieć ‘włożony’ do mojego skutera? Chciałbym się was też zapytać jakim sposobem ‘dobieracie’ się do wariatora i czy tutaj pomoże TYLKO klucz pneumatyczny , czy da radę jakoś inaczej ? jest to dla mnie ważne ponieważ nie posiadam takiego klucza a muszę pilnie wymienić rolki i pasek… za pomoc się odwdzięczę
opcją ‘pomógł’ xD pozdrówki
Będzie pasowała żeby odkręcisz wariator to musisz czymś zablokował wentylatow np. wiekszym kluczem
ja wkladam trzonek i blokuje zeby wariatora trzonkiem o żeberka silnika. ![]()
moze być tak trzeba zablokować zeby wentylator się nie wuszał i zeby można było odrecic śrubę
ok , dzięki wielkie
a teraz pytanie z innej beczki… dlaczego stary pasek jest taki ‘luźny’ , bez problemu dotyka siebie jak ‘pomogę’ palcami ( chodzi o to że palcem wkazującym i kciukiem dotykam paska i staram się naciągnąć go w związku z czym pasek dotyka siebie xD )
podczas jazdy paczek się naprawia sam
Mhm… Zamykam ;]