Siemka wszystkim. Mam do was takie pytanie ponieważ posiadam 2 skutery 4t chińskie, jeden jest jako dawca części (baotian) a drugi używam (router). Dzisiaj wymieniałem wariator i rolki w Routerze i zauważyłem że ma on pasek 729 18 30 i tak z ciekawości przełożyłem pasek z baotiana o rozmiarze 729 17,5 30. I tutaj się zdziwiłem ponieważ przyśpieszenie się poprawiło o sporo i prędkość maxymalna wzrosła o około 15km/h licznikowe. Czy mogę spokojnie jeździć na takim pasku? Czy może poprzedni właściciel się pomylił i włożył nieprawidłowy pasek?
Skoro na tym drugim Ci lepiej jeździ to czym się martwisz? :)
No nie wiem wolałem zapytać :D
Napewno w jakiejś serwisówce masz napisane jakie wymiary powinien mieć pasek. Pojeździj trochę, zobacz jak będzie się zachowywał itd. Jeśli nic się nie będzie działo i zużyje się w normalnym tępie/trybie, to następny kup taki sam i tyle.
Szukałem na internecie i wszędzie pisze co innego. Na większości stron jest podany wymiar 729-17,7-30. Jest to skuter Router HT50QT-9. Niestety żadnej serwisówki nie dostałem do skuterka ponieważ kupiłem go jako używanego za kwotę 300zł więc nie ma co oczekiwać :D
Ja bym używał tego na którym lepsze osiągi i nic nie robił chyba że się zużyje szybciej i wgl