siemka
mam pytanko jaki pasek kupić do mojej apki? bo stary juz się zuzyl. mam w niej tłumik s6 pro replica i bede zamawial wario. i tu pytanie jaki pasek kupić orginalny aprili czy Pasek Stage6 Pro ? cena jest taka sama 100zl. wiec który lepiej wziasc
jak ten aprili jest nowy to bierz ten a jak używany to stage 6
oba są nowe
to oryginalny aprili bo jak dla mnie oryginalne paski są najlepsze , no chyba ze kelvary no ale to już inna bajka
ja mam 22000 na oryginalnym pasku peugeotowskim , a od prau tys tun rośnie
Pozwolę dopiąć się do postu.
Posiadam Derbi Furax `96r. Ma przejechane 20000 tys km. I z racji że niedługo zaczyna się sezon chciałem zerknąć do paska napędowego (po raz pierwszy). I jak się okazało pasek ma wymiary 15 x 600. I właśnie w tym tkwi problem… Za nic nie mogę znaleść takiego paska. Wszystko za dlugie. Na allegro szukalem to w ogole nie ma takiego wymiaru. Wiecie z kąd dorwać taki pasek?
Z góry dzięki
szukaj u serwisantow oni takie zeczy moga mieć. albo dzwon do ludzi ktorzy handluja nowymi czeciami do derbi
No właśnie w tym problem bo nie mam namiarów na takich ludzi co tym handlują. A mój model “Furax” Jest niezwylke rzadko spotykany. Każdej części szukam do niego calymi dniami. Samego gaźnika szukałem 2 dni. Tak samo hamulce.
wiem cos o tym :roll: .popatrz na allegro kto handluje nowymi częściami do derbi i dzwon albo pisz do nich, moze ktos ma
Wino właśnie przed chwila go zauwazyłem xD No ale 14 i trochę mi squta zwolni a poza tym troszkę przykrótki
Wino no tak mały się błąd wkradł nie 15 a 14 (jak mierzyłem linijka było 15 a jak metrem krawieckim 14) w długości też mały błąd bo wychodzi 60,5cm. (Czyżby aż tak się rozciągnął?)
Z resztą sami zobaczcie:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b49295ec8f100412.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fe5f1b7e6bad069a.html
hecktor2 napisał:
Ma przejechane 20000 tys km
"Igzakli" jak ma przejechane 20000km to on na pewno nie ma takich wymiarow jakie podales moze mieć nawet z 17x615 bo jak zapewne wiesz pasek się ściera po bokach
Dobra, możliwe że się stał na bokach. Aha może miał 17 ale jak przymierzyłem go do miejsca w którym ma być to pasuje idealnie (a powinien dobrze leżeć na tulejce nie?) Jak go założe to bokami dotyka wentylatora i samego wariatora.
Aha jeszcze jest kwestia rolek, jakie duże? jakie ciężkie? (stare mają 16 wys. i 12 szer. jak ważyłem na niepewnej wadze to wychodziło ok. 6g) Dobrze by było jakbym mógł trochę zwiększyć v-max więc cięższe rolki. ale o ile?
Więc co mam zrobić? Doradźcie…
P.S.Dzięki za tak liczne odpowiedzi!