Padla elektryka

Mam juz tak od dosyc dlugiego czasu, trochę to ignorowalem ale postanowilem się za to zabrac… Sprawa wygląda nastepujaca… podczas wlaczonego zaplonu (normalnie powinna byc energia na zakrecenie rozrusznikiem, kierunki powinny dzialac, klakson itp) u mnie nie dzieje się nic… Na zapalonym silniku, gdy mam wlaczone swiatla, na wolnych obrotach gdy wlaczam kierunki one swieca bardzo slabo i swiatlem ciaglym lub nie swieca w ogule i slychac jakieś harczenie, gdy dodam gazu zaczynają mrugac, ale strasznie “ospale”. Podczas hamowania wlaczony mrugajacy kierunek znowu zaczyna swiecic swiatlem ciaglym… klaksonu praktycznie nie mam tylko jest harczenie z delikatna nuta normalnego dzwieku… Wie ktos co tu moze się dziac? POMOCY

a masz w ogóle akumulator?? nie rozładował Ci się? może w prądnicy jest coś walnięte i nie ładuje akumulatora…

mam aku na pewno… moze i ta pradnica… tylko czy to jest normalne ze mi tak harcza jak kierunki jak jest na niskich obrotach?

jak ja jeździłem bez aku to było to samo :stuck_out_tongue: wyjmij akumulator i spróbuj go podładować prostownikiem

ok, ja wroce w srode do polski to sprobuje… dzieki

zobacz czy ci czasem bezpiecznik nie pękł ^^

sorkize odpokuje temat ale mam pytanie mi się tez cos takiego ostatnio stalo jade skuterem i nagle wszystko mi padlo z elektryki oprocz przedniej lampy przednia lampa dziala niewiem czemu jest lukalem lektryke kable to jest wszystko ok bezpiecznik tez jest ok to przez co moze się tak kwasic?

Mi też się tak stało… Na końcu się okazało że zwarcie się zrobiło przy akumulatorze , usunąłem przepalone kable i spowrotem wszystko działało… Jak masz diody jakieś to zobacz czy się zwara nie zrobiła przez diody, tak jak to się stało u mnie.

ja miałem podobnie jade nagle wszsytko padło rozrusznik nie działa nic licznik nie świeci itp jak odpaliłem z kopa to działało (nie pamietam juz czy wszsytko czy tylko cześć) ale winą było to ze odczepił mi się kabel który szedł od akumulatora:|

A ja mam taki problem że nie działa mi nic z elektryki, a jak zapale go z kopa to też nic nie działa, ani światła ani klakson, kierunki :-/ Bezpieczniki są ok. Przynajmniej te dwa które odkryłem…