Jak wszyscy piszą o wymianie silnika, to ja tez… Mogę wsadzić silnik od P/G 125ccm do Quantuma 50ccm? Jeśli nawet wejdzie to jakie to będzie miało v-max, 90km/h czy mniej ?
Ja bym się bał, zobacz ten filmik, a quantum ma podobną konstrukcję.
http://www.youtube.com/watch?v=J033mYSZNo0&feature=related
Kowal, Tobie się dziś chyba w oczach coś pier****
Auta mają fajny dźwięk ale co to ma do tematu?
skoro quantum ma podobną konstrukcję do tego co jest na filmiku to może jeszcze silnik podobnej klasy? :lol: :shock:
Ja bym z chinolem nie kombinował i nie wsadzał do niego takiego silnika. gdyby to jeszcze był markowy skuter to prędzej, w chinolach to takie fajne ramy są że…
w kingwayach np. ramy pękają nawet jak silnik seria więc trochę strach.
ale jakbyś wsadził a ta 125 była by 2T to myślę że koło 100 powinno lecieć.
Quantum się nie złamie, a to co jest na filmiku to jakiś lifan pewnie. Do Quantuma P/G nie wejdzie bez przerabiania ramy, ale wejdzie za to minarelli horizontal.
Ma wejść 125ccm 2T do Quantuma i od czegoś
bez przeróbek w zbliżonej pojemności wejdzie silnik od roxa 100. A z przeróbkami wejdzie każdy silnik
ale tego silnika od roxa 100 się nie opłaca tuningować ;p
według mnie lepiej wyjdziesz jak kupisz silnik od roxa 50 i zrobisz go na 70 ;d
ja chce by ten quantum poleciał kolo 90km/h
TO załóż to P/G 125ccm, albo P/G 50 tun sport full na 70ccm i będzie 90km/h. Uważaj na ramę.
aaaaaaaaaaaaaaaaa kup piaggio NGR, TPH, Zip, Zip SP
Ty tutaj nie od zamykania.
Kupiłeś nowy skuter za 3,5k to folia na siedzenie i jeździj a nie zachciało Ci się prędkości i zmieniania silnika.
skuter ma zatarty cylinder zużyte sprzęgło i dzwon, rozwalone lusterka i plastiki, krzywe kolo przód i tył spaloną oponę z tylu. Sprzedam części jeszcze dobre i może zarobie trochę na nich zostało mi jeszcze dobre to: wario, wal, rama, amortyzatory dwa, opona z przodu, filtr itp… TEMAT ZAMKNIÊTY