OT ŚLĄSKI!

Heh . Na prawdę dziwna usterka w tym skuterze Wodza :lol:

Nie mogę wcisnąć nadkola :cry: coś nie tak z lampą tylną jest, tak z kumplem ją uciskaliśmy że klosz odpadł :evil:
Ale są nowe żółte sprężynki sprzęgła i biała dociskowa malossi :D
O wiele lepiej idzie. Zostało regulejszyn gaźnika ^^

Sprzedam rolki: LeoVince 15x12 4.3g, Top Racing 16x13 5,5g 6g, i jakieś tam 16x13 4.5g
niebieskie, czerwone sprężynki sprzęgła sprężyna centralna niebieska
żółte sprężynki LV używane

Siema, Kumpel sie dzisiaj wymienił za Pgo Bix Max i LG KP500 na Apke SR 50 stara buda ;D!
A skuter nie chodzil.. odpalał a jak sie gazu dodało to bił z wydechu i dalej nic xD
A apacz chodzi, tylko kupic linke i wszytsko gra :D
Nakręcił mnie na apacza.. ;>
Robie skuta, sprzedaje i kupuje kura bo juz wytrzymac nie moge <3 orgazm stulecia XD

Głupi brak dziurki w korku zmusiło mnie do pchania wariata 1km .... w tym 300m pod górkę....

Czy to możliwe? :)

Hm.. dziwna sprawa.. A co masz za skuter Wodzu ?:D
A taki tam kilometr to pikuś. ja pchałem z 6km w zime ;D Wiekszość pod górke ;D

Tu jest mój wariat :)

http://www.skuterowo.com/forums/topic/inca-wlasciciele-i-sympatycy

No jak ciekawy ;D
112kg ;x Troszku cięzki ;D
A zegary prawie jak w Quantumie ;D Tylko ze 80 na blacie ;D
Pierwszy raz sie spotykam z Inca. Dziwna nazwa ;D Ale skuter dosyć ciekawy ;d

Wiadoma sprawa- sprzęty bywają kapryśnie!
Wodzu, a co się okazało z Twoim, co było nie tak?

Marcin, to marka wewnętrzna INter CArs'u, stąd też nazwa INCA

Yhy, rozumiem. Ciekawe naprawde ;D

Mogę Ci jeszcze jakoś pomóc? ;p

Narazie nie ;D
A kumpel ma taką samą dokąłdnie
http://moto.allegro.pl/item1046660025_aprilia_sr_replica_tanio.html
Tylko ze kolor czarny i do poprawek lakierniczych ;D i ogolnie trzeba ją doprowadzic do stanu great ;] Kupic klosz migaczy przód lewy, termostat,linke gazu i takie tam dupsy ;D

qazwsxedc wrote:

Wiadoma sprawa- sprzęty bywają kapryśnie!
Wodzu, a co się okazało z Twoim, co było nie tak?

Po nawierceniu 2 dziurek w korku od baku problem się skończył. Dziwne, śmieszne ale prawdziwe :)

Jak na to wpadłeś?

W mojej zakrętce baku nie było żadnych otworów i działało, więc mam prawo podejrzewać, że to nie do końca przyczyna Twojej dzisiejszej usterki.

Marcin, ten skuter ma 14 lat! Daj se z nim siana;p
Kup sobie coś nowszego. Pogadaj z Patrykiem, też miał SR, a jak wsiadł na S9 to by już na nią nie spojrzał.
Stare jest stare i choćby nie wiem co, nigdy nie będzie jeździć jak nowe.

qazwsxedc wrote:

Jak na to wpadłeś?
W mojej zakrętce baku nie było żadnych otworów i działało, więc mam prawo podejrzewać, że to nie do końca przyczyna Twojej dzisiejszej usterki.

Teść mi podpowiedział. Ale ewidentnie coś musiało być na rzeczy bo jak wypiąłem przewód paliwowy przed filtrem nie polało się paliwo. Myślę - połowa baku i nie ma paliwa??? Odkręciłem korek, zabulgotało w baku i siurło paliwem. Pierwszym wrażeniem było zalanie - odkręciłem świecę - susza, starter kręci, kręci i nic.

Po zrobieniu dziurek zaczeło działać i działa do teraz:) Może ten mój egzemplarz to jak dziewica - nie zrobisz dziury - nie pojedzie:) Jak na chwilę obecną maszynka działa.

Pozdrawiam

Ale ja go nie chce.. to juz od kumpla skuter xDDD
Ja chce cos sobie kupic pokroju apki, cos fajnego nie drogiego ;]

Wiesz, teoretycznie powinno być "odpowietrzenie" baku, z tego względu żeby podczas ubywania paliwa nie tworzyło się w nim podciśnienie.
Zapytaj o to na przeglądzie!

Fajne i niedrogie? ;p będzie ciężko!

Koniec dniówki na dzisiaj;p
Spokojnej nocy!