OT ŚLĄSKI!

Ide spac bo ledwo co siedze ;x
Dobranoc ;**
;d
xdd

Majker, elegancko ;D w trasie lecisz sobie lekko stówką- silnik nie wyje- pełen spokój. Przyspieszenie jest przyjemne i daje możliwość wyprzedzania do 90/h bez stresu, potem już przyspieszenie regularnie maleje, ale raz mi się udało rozbuchać dinka do 120km/h, ale szkoda mi paliwa na takie prędkości.

Majker, Ty jesteś gdzieś z okolic tarnowskich- orientujesz sie jak najlepiej z gliwic zajechać na lotnisko w pyrzowicach?

120 - w sumie nieźle jak na taką masę i pojemność :)

Co do dojazdu - to zależy, o jakiej porze chcesz jechać. Na 78 między Gliwicami a Tarnowskimi Górami istnieje pewien staugefahr, na dwóch skrzyżowaniach na samej obwodnicy Tarnowskich Gór - też. Do tego w Bytomiu na Górnikach jest wahadło.

Jedź sobie tak, tylko mnie nie wyklnij, jak gdzieś niespodziewanie utkniesz:

Hitlerstrasse do Bytomia, potem kawałek w Bytomiu tą dwujezdniówką, ul. Miechowicką, na skrzyżowaniu koło McDonald's na Karbiu w lewo, ul. Celną aż do obwodnicy Bytomia(tej nowej; drogowskaz na Katowice, Kraków i coś tam jeszcze; nie stracisz się raczej, jak tam skręcisz, w razie czego po wyjeździe z obrębu zabudowań droga powinna zrobić się fest dziurawa, aż do skrzyżowania z obwodnicą), obwodnicą właśnie aż do Piekar(skrzyżowania z obwodnicą Piekar - DW911) i wtedy masz dwa wyjścia:

- prosto do Piekar(jak staniesz na światłach i zobaczysz przed sobą urazówkę, taki stary szpital z krzyżem na dachu, to będziesz wiedział dokąd), na skrzyżowaniu z ul. Bytomską w lewo(Bytomska to główna ulica przebiegająca przez Piekary) i ciągle prosto, aż do Świerklańca i skrzyżowania z 78(tam pojawiają się drogowskazy na lotnisko) - trasa raczej mało korkogenna, tyle że jedziesz głównie przez miasto

- w lewo na obwodnicę Piekar, DW911 - minus taki, że robią jedno skrzyżowanie i może być wahadło albo cokolwiek, ale nie sądzę - tą drogą także jedziesz ciągle prosto, po pewnym czasie dojeżdżasz do Orzecha, potem Świerklańca i na rondzie na jej końcu skręcasz w prawo, na DK78.

Potem już wchodzi w grę tylko dojazd 78, ale wtedy masz drogowskazy i względny brak tłoku, więc trafisz raczej bez komplikacji.

Ja z Gliwic będę wyjeżdzał o 14.-czyli o najgorszej możliwej godzinie.
gadałem też ze znajomym i on też właśnie mi mówił o jakiś wahadłach i żeby to omijać, bo tam jest w szczycie masakra. radził jechać autostradą i zjeżdzać gdzieś w okolicach kato- ponoć podjeżdza się z innej strony, nadkłada się sporo kilometrów, ale ponoć warto.

Można - A4 do Katowic i na Murckowskiej na gierkostradę, DK86, ale osobiście nie sądzę, żeby było warto.

W Czeladzi są korki w godzinach szczytu.

Siema wstałem xd

http://www.smog.pl/wideo/39874/szczescie_pijaka_niewiarygodne/
Fajny hardcor ;D

Zobaczcie sobei Forda Focusa RS 500...
W Y J E B A N E !
;D
<33 ;d

ja byłem 2 godziny na grobach- nieźle mnie przewiało- teraz się grzeje na hacie;p

A ja robię pizzę i czekam aż ciasto mi wyrośnie (jeżeli w ogóle wyrośnie).

chyba wieczorem też sobie pójde na jakąś pizze;D

U mnie na wiosce jest "pizzeria", ceny nawet przystępne, ale ciasto wygląda jak opłatek i wolę spróbować sam zrobić ;p

siema

Ja mieszkam od miasta jakieś 4-5 km i 400m od mojej chaty jest pizzeria ale mi jakoś nie smakują ich pizze :P Jakieś takie niedobree xd

Cześć.
Właśnie z roweru wróciłem. Ledwo co zachodzi słońce i robi się strasznie zimno!

A mi wyszła zajebista pizza ;d
Polecam przepis http://www.przepis-kulinarny.pl/pizza-klasyczna-id202.html

Coś na dobrą noc:

http://komixxy.pl/338380/Deska-sedesowa

Siema wrocilem ;D
Dzis było ciepło nawet ! ;d

A ja dzisiaj ogarnąłem ojcu samochód bo nie mogę patrzeć jak takim jeździ. Odkurzyłem, wypucowałem, zmieniłem już opony na zimówki bo mnie o to prosił że jak już robię przy aucie. I przy jego nadzorze wymieniłem olej wraz z filtrem oleju ;D Dla niektórych może by się nie chciało ale ja uwielbiam cokolwiek robić przy samochodach !

Robienie przy samochodach jest miłe.

No, macie racje ;p
Jakby tata mnie poprosił o coś w samochodzie zrobić to chętnie.. no ale narazie nic do roboty nie ma..
Prócz wypucowaniu w srodku. chodzi o progi w drzwiach i takie pierdoły ;p
No ale nic nie mówie to co ja poradze xD
Ja lubie robić przy samochodach. Dlatego wybrałem lakiernika..
Chociaz kazdy mi mówi ze to zawód nie dla mnie dlatego ze jestem powolny..
No i co, ale robie.. ;/