Od otwartych okien kolega miał paraliż prawej części twarzy i nie mógł ruszać szyją :mrgreen:
A klima na takie upały to jak złoto. Nie leje się z cb jakbyś był pod prysznicem, od razu inne samopoczucie :D
Brew, takie rzeczy sie zdażają! niestety.
Marcin, no manualna, czyli włączasz poprostu klimę i ona sobie dmucha zimnem- regulujesz temperature i siłę nawieeu gałami, co nie? ;p
br3w-współczuje koledze xD
To czyli jest Manual, Climatic, Climatronic i super zajebiste systemy w Lexusie które nawet nie wiem jak nazwać :P
Skubany nie mógł normalnie pić bo mu kącikiem wypływało ;/
no zasadniczo klimy dzieli się na 3 podstawowe grupy: manualne, półautomatyczne oraz automatyczne.
Nazwa climatic czy climatronic to już nazwy własne systemów z koncernu VW.
ide w kime;) narazie!
A wracając do tego Ghost Rider'a co stawiał motocykl na koło przy 200km/h i go policja ścigała to powiedzcie mi jakim cudem jego motor Suzuki Hayabusa Turbo miało 500km. Szukałem na stronie w necie jakiegoś motocykla którego moc jest podobna - nic z tego, np. Yamaha R1 moc ok. 190km.
Vin wrote:
A wracając do tego Ghost Rider'a co stawiał motocykl na koło przy 200km/h i go policja ścigała to powiedzcie mi jakim cudem jego motor Suzuki Hayabusa Turbo miało 500km. Szukałem na stronie w necie jakiegoś motocykla którego moc jest podobna - nic z tego, np. Yamaha R1 moc ok. 190km.
TO ja Ci wytłumacze jakim cudem. Nie wiem czy słyszałeś takie rzadko używane słowo i bardzo nie znane - TUNING !
Ogólnie to nie mam czasu na neta, bo cały czas nad wodą rox'em nie śmigam, bo na seryjnym wydechu zajebiście słaby jak dla mnie jest i teraz jeżdżę tym...
Jeżdżę identycznym z 2007 roku. Mocnawy jest. Wczoraj jak kolega chciał żebym go przewiózł to oczywiście chciałem zabłysnąć i dałem ok. połowy gazu szybko sprzęgło on poleciał wąchać ziemie, a ja kawałek przejechałem na 2 kołach... Nic mu się nie stało :P
Vin - On go stawiał na koło przy o wiele większych prędkościach...
Pamiętaj, że nie mówimy o motocyklach seryjnych, szajba-buza miała około 400km, choć wykresu nie widziałem (dane z stron) ta z Ghost Ridera miała dodatkowe turbo (na turbinie Garretta chyba) do tego kupę innych modyfikacji.
Trudno być pewnym tego, że miała aż 500km, ale ponad 300-350 miała na pewno, co i tak czyni z motocykla rakietę... (Motocykl podobnej mocy ale całkowicie innego typu to np. Boss Hoss)
Co do klimy, przydatna sprawa, choć nie warto nadużywać, bo też można nieźle się przejechać, chodząc z kapiącym nosem przez całe lato :-P
TheVill // FenixxPl
Pytanie Vina mnie zmiażdzyło...
dobrze że dopiero wstałem, to się chcociaż troche obudziłem ;p
Fenix, trzeba poprostu wiedzieć jaką temperature ustawić- w automaticu nie ma sprawy- 21,5 stopnia i jesteś zdrowy.
br3w wrote:
Skubany nie mógł normalnie pić bo mu kącikiem wypływało ;/
Ja tak miałem przez znieczulenie u dentysty. Jak on tak ma przez całe życie to współczuję.
Boszzzz, nowy rekord. Cała rolka papieru w jedną noc. Przy okazji o 3:40 popatrzyłem na termometr. 24*C. o.O
co Ty zrobiłeś z tym papierem?
Jak się bierze metr, żeby se tyłek wytrzeć, to nie dziwota... :)
Qaz, srake miałem!! :P
Majker, bez przesady ;)
Hah nie mogę xDDD
od razu dobry humor na start xD
Co do klimy to jak wysiadasz co chwila i wsiadasz to na pewno zachorujesz. Zaleca się też przed końcem podróży wyłączyć klimę żeby zimne powietrze z auta zmieszało się z powietrzem z zewnątrz. W ten sposób nie będzie szoku termicznego ;]
W Focusie (którego już nie mam :P), niby miałem klimę, ale nie działała. Dzięki temu nie miałem z tym problemu :P
Brew, ma racje- ja też tak zawsze robie, że jak wiem, że za 5 minut jestem u celu to wyłączam AC. Jeżdząc w mieście w ogóle jej nie włączam, bo szkoda wachy, ale po mieście jeźdze praktycznie tyle co nic.
Artur, urzekająca historia z tą Twoją sraką...
No wiem ;)
to była ironia
A Ty myślisz, że to "No wiem" to co to było? :P