sv, jaki model tego CB?
Mój też wczoraj kupił :lol:
Siema ;D Przyszedłem do budy na 10 i na jedną lekcje. Była proba na zakonczenie akurat. Potem okienko, wyskok i nima ;D
Byliśmy z kolegami odwiedzic stare mury w podstawówce ^^ Takie małe bajtle lotały ha ;d
Babka z maty mnie poznala.. 4 lata mnie tam nie było ;D Pado aleś ty wyrósł.. ;D takiego małego cie pamietam. A no czas ludzi zmienia ;D
Jutro iśc do szkoły czy nie ? A, pojde ;d
Ja musze jutro na 17 isc na jakies ' szopki ' kończące edu w gim :roll:.
lukasz8 - W sumie cholera to wie, Sebastian miał mnie wywalić z funkcji moda, a jak widać, pełnię ją dalej, więc sam nie wiem...
Byłem się dzisiaj zapisać na egzamin (przy okazji ponad 80km dzisiaj Vitalką zrobiłem) termin 5 lipiec, jestem ciekaw co z tego będzie :-D
TheVill // FenixxPl
No to cóż Fenixx - powodzenia :P.
Ja 16 lipca ide na operacje :? , ale w tym samym dniu wychodzę , tak więc tragedii nie ma ; d.
Kosik wrote:
Majker - a le ja mówię o wyglądzie, walić co zrobil producent, będzie miał więszy opór? no niech ma, mój tez niby ma teraz większy opór i znajomy mówi, że tak jakby ciągnął dwa skutery ale ja to wale bo jeździ tak samo jak wcześniej a powinien lepiej bo są większe i koło robi większy obrót w tym samym czasie.
Nie wypowiadaj się, jak nie masz pojęcia. Jeśli różnica w szerokości to tylko 1 cm, w jeździe to placebo, ale 3 cm - już nie. Ten skuter z pewnością będzie się prowadził gorzej - nawet jeśli nie przez fakt po prostu szerszej opony, to poprzez różnicę między szerokością przedniej i tylnej. Pomijam już fakt, że z montażem o tyle szerszej gumy może być kłopot.
A'propos CB - ja rozumiem, jeśli ktoś dużo jeździ, bo musi(te 60 tys. km rocznie) - wtedy na prawdę pozwala uniknąć pewnych kłopotów, ale montaż radyjka dla samego montażu i satysfakcji z nieuchronności kary za szaleńczą jazdę to kozactwo i buractwo typowe w Polsce B. Sorry.
To z przodu tez moze zmienić i mie musi od razu na rozmiar 130 zmieniać :roll: ale treaz wygląda jak koło od taczki, w Tph w sumie tez ale ratują mnie duże opony.
To z przodu tez moze zmienić i mie musi od razu na rozmiar 130 zmieniać :roll: ale treaz wygląda jak koło od taczki, w Tph w sumie tez ale ratują mnie duże opony.
Majker - tak, tak.
Na pewno montaz CB ma sens tylko , gdy sie jezdzi 60tys rocznie .
Nie trzeba jezdzic 60 tys rocznie, aby uniknac paru przykrych spotkan z policja. Gorszej jakosci cb moze zwrocic Ci sie juz po pierwszym takim spotkaniu .
Oprocz tego cb radio ma pare innych zastosowan takich jak np. info o korkach, mozna zapytac jak gdzies dojechac etc.
Moim zdaniem bardzo przydatna rzecz !.
KOS - no i kij, jak wygląda, widać SV się podoba, skoro kupił ten skuter. To ma jeździć, a nie wyglądać.
Patryk - info o korkach, ok - tylko ile jest takich korkogennych miejsc na trasach, które często pokonujesz, sam powinieneś wiedzieć.
Spotkań z policją? Wystarczy po zwykłej drodze krajowej jechać te 100, czy nawet 110 km/h - nie trzeba od razu 150, bo to prędzej niż do złapania może prowadzić do wizyty w rowie.
Prawda jest taka, że montaż CB jest sensowny tylko przy większych przebiegach, inaczej trudno go uzasadnić, a że powoduje przyzwolenie u użytkownika na szaleńczą jazdę, jest kozactwem.
Kazdy ma jakies tam swoje zdanie na dany temat, ja uwazam, ze cb sie przydaje .
Przyklad mojego taty :P. Jest kierowca ciezarowki , a wiec CB ma od dawna .
Teraz niedawno kupil sobie cb do swojego prywatnego auta , a ma 46 lat tak wiec do zadnych kozakow etc. nie nalezy, przebiegow tez nie robi zbyt duzych - ok. 15 tys na rok .
Hey.
Mieliśmy dzisiaj pizze na lekcji ;D
Jutro mamy bez sensu. na 9:00 do kościoła, a po kościele na lekcje. Boszz.
Według mnie CB ma tylko zalety i każdy kto chce powinien sobie założyć- ja osobiście nie mam, ale 90% moich znajomków posiadających swoje auto założyło i nie żałuje. To prawda bywają jakieś śmieszne kłótnie między użytkownikami, ale to można się tylko pośmiać.
Muszę się pochwalić;D kupiłem sobie kurtawę z Modeki model Downtown Race;D kupiłem akurat tą, bo droga nie była-350zł, a miała stałą membranę i wypinane ocieplenie, po za tym- marka mówi sama za siebie- zobaczymy jak się będzie sprawować- potem jakiś teścik napisze bankowo;)
A więc gecko trzyma jak na klej i nic nie brudzi przedmiotów przyczepionych. Nic się nie ma prawa ruszyć ^^
Tak to opisałeś, że powinno się sprawdzić jako uchwyt gps w motorze offroadowym xD
Nie wiem czy nie zainwestuje w to ustrojstwo z ciekawości.
łukasz, ale w skuterze chcesz to sobie przykleić??
Zwariowałeś? :D
Znaczy się jak kupie i będzie trzymać to będę próbował z tym wszystkiego, ale raczej tylko jako zabawka, a nie mocowanie do telefonu na stałe.
jasne, że nie zwariowałem, ale wolałem zapytam, bo gdybyś chciał tego używać przy skuterze to napewno po straceniu wszystkich zmysłów;p
Ja też popieram CB.
Tak, do owiewki i na to telefon i dokumenty, ale by była jazda :lol:
Może jestem głupi, ale nie rozumiem.
Skoro to tak mocno trzyma to dlaczego nie ? Np. jako uchwyt do GPSa.
Wg. mnie uchwyt na gps jest pewniejszy :-)
Ja osobiście bałbym się takie coś wozić, szkoda by mi było telefonu 8O