OT ŚLĄSKI!

no tak B6 już nie cieszy się już tak dobrym zdaniem, dzięki średnio udanemu silnikowi 2.0 TDI, który do mało awaryjnych nie należy.

O polityce lepiej nie rozmawiac, bo to dosyc sliski temat i co osoba, to delikatnie , albo bardziej delikatnie inne poglady ^.^
Ja tam od urodzenia nie lubie samochodow w stylu cabrio/ coupe etc.
Zawsze krecily mnie porzadne , duze , rodzinne auta, chociaz nie planuje zakladac jakies duzej rodziny ;pp .

Brew, ale w demokracji najgorszym stanem byłoby gdy nie istniała realna opozycja do partii rządzącej- wtedy wszystkie ustawy byłyby klepane od ręki i bez poprawek, a nie o to przecież chodzi.

Prawda, pasek cc mi się bardzo podoba! Zawsze gdy jestem w salonie VW muszę sobie do niego wsiąść i gruntownie pooglądać. W następnym tygodniu jade z golfiarzem na przegląd, jak będzie opcja to pójde sobie na jazde próbną;D

Qaz a co z 2.0 TDI nie teges? Myślałem że to zmodyfikowane 1.9TDI troszku :P

Qaz kup sobie własny olej i im daj, zaoszczędzisz sporo mamony.

Ja tam zawsze bede zwolennikiem silnika 1.9 TDI , z tym, ze bez pompowtryskow ;p .
Zadne innowacyjnie technologie nie pobija jakosci i wytrzymalosci tych silnikow .
W niemczech jest / było, bo juz powoli sie tego pozbywaja (dlatego, ze ich akurat stac na dobre i nowe samochody ) silnikow 1.9tdi , ktore maja gruuboo ponad 500tys.km i sa w swietnej kondycji.
Tylko w polsce ludzie maja jakies krzywe zajawki, ze auto powinno miec malo na przebiegu na blacie.
Co z tego, ze w realu ma 600tys, ale na liczniku ma 190 i to oko cieszy ;-).
Na pewno zadne nowe jtd, 2.0 tdi, tdci itd. nie pobija tych silnikow ^.^ .

No coś ty- to gruntownie inny silnik- na nowym bloku itp.
Z tego co słyszałem to największą bolączką tego 2-literka jest koło dwumasowe, które nie wiadomo dlaczego, w wielu egzemplarzach pada. Naprawić raczej się tego nie da, a nowe kosztuje z montażem koło 3 tyś. zł.
Po za tym, silnik jest dość wrażliwy na przegrzanie- zgaś go gdy jest strasznie rozgrzany to zapomnij, że go odpalisz nim się ochłodzi.

Dobra Panowie .
Mamy poniedzialek , wiec ide w kime ^.^ tym bardziej, ze moje posty wygladaj coraz bardziej chaotycznie i nie sa zabardzo zlepione w spojna calosc ^.^ .
Dobranoc !.

br3w, do czego mam kupić olej?

Chcialbym widziec mine ziomka, ktory wzial kredyt na taka fure, lansowal sie nia , a teraz jezdzi starym , roztrzepanym Jelczem/Ikarusem, bo kredyt trzeba spalacac, a hajsu na naprawe nie ma.

Piona !.

Dlatego nigdy bym nie wziął używanego auta "w kredens";p 3m się Patryk!

Do golfa :P
Byle był zgodny ze specyfikacją jaką zaleca VW to zmienią a tylko za robotę zabulisz. W serwisie 1 litr kosztuje 90zł :lol: przynajmniej tam gdzie ojciec robi a w sklepie 50 za ten sam olej za litrowe opakowanko.

Też spadam jutro na 8:00...

Primo, ASO VW nigdy by na coś takiego nie poszło;p a że moje ASO nie zdziera, bo cała wymiana oleju(olej,filtr, korek spustowy i robocizna) to tylko 150zł, to nigdy by mi to nie przyszło do głowy:)
Powiem Wam szczerze, że za przegląd golfa, nigdy nie zapłacilem więcej niż 400zł, tak że tragedii nie ma. Nie powiem, przeglądy dla audii już takie tanie nie są, co mnie troche dziwi, bo tak za roczny przegląd trzeba wysupłać z 800zł.

Aj pamiętam pierwszy przegląd Skody xD
Wymienić wycieraczki?
Tak poprosimy.
Potem na rachunku 70zł za pióro 8O
ahahah xDDD mamy dawno tak wnerwionej nie widziałem.

To już jest naciąganie klienta!
Mi wycieraczki wymienili gdy robili auto po wypadku;p ale od nowości nie była wymieniane i dalej ogarniały;p
To ja też ide spać;) Dobrej nocy!

Siema a ja do szkoły nie poszedłem ;P

Moim zdaniem nowsze autka są fajne ale do czasu i wiem co mówie, znajomy mojego ojca jest mechanikiem od 15 lat i mówił ze jak w tych nowych, pięknych dieslach polecą pompowtryski to już 7-8 koła jesteśmy lżejsi :D

A mi raz mojej mamie przysłali mechanicy sms-a z serwisu Opla cos takiego: ,,Czy wiesz ile twoja astra spala paliwa na 100km i czy potrafi określić zasięg samochodu na jednym baku''... itd. To po tym sms-ie myślałem że nie wyrobie xd Przeciez to wystarczy wejść w komputer pokładowy i sobie np. przełączyć żeby pokazywał zasięg lub chwilowe spalanie :)

a ja uczelnie jade do dopiero koło 15.;p
Nie pamiętam od kiedy, pierwszy raz się wyspałem ;D

Dla mnie pięknym i porządnym autem jest:

U mnie na podwórku stoi taki sam w124 coupe, bo to nasz na foto. Mamy go w super stanie z silnikiem 2.3 :P Fajnie się nim jeździ tylko za łatwo, bo automat :P Nawet nasze berlingo się załapało :P

nawet fajne, chociaż ja wole inne.
Ja już wróciłem :mrgreen:

a ja za chwile lece sprzedać mój fon i bede szukał czegoś nowego;)

Qaz: Jak coś to mogę Ci pomóc w wyborze :p Ja chyba idę sobie w bilard pograć. Ogólnie to gram w to po kilka h dziennie. (tylko, że w real bilard, a nie przez neta :P)