Witam Panowie, w ten piękny, niedzielny poranek:) U mnie pogoda się klaruje po wczorajszych burzach, ale za to teraz jest świetne, lekkie powietrze!
Soho, po 600km to nawet w aucie zaczyna Cię kręgosłup boleć ze względu na nie wykonywanie żadnych ruchów, praktycznie;p ale nie wygodna pozycja za kierownicą to domena praktycznie wszystkich ścigów, po za tym, że trzeba opierać cięzar ciała na rękach, to jeszcze trzeba się trzymać kierownicy że nie odpaść od motocykla;p
Witam, witam ;p. Wczoraj jakoś dałem radę, chociaż było ciężko. Tydzień upałów i akurat w niedzielę pogoda musiała się "zepsuć" o.O Rano straszne chmury mnie nawiedzały, a teraz przejaśnia się, więc mam nadzieję, że uda się z kumplami wyskoczyć nad jakąś wodę ;].
Raptorek jest idealny, Bo teraz rozmyślałem jak bym zrobił to prawko, to mógłbym brać coś na wzór apki classic, ale to nie jest praktyczne, moto do wszystkiego, to taki typowy krążownik, na niedzielne dłuższe wypady. Senda sm spoko, ale przy dłuższej przejażdżce ta wąska kanapa, może dać się we znaki. Mito w teren nie wjadę w ogóle.
A raptorek, wydaje się być przyjazny, do biedy można przez jakiś las przejechać. No i wydaję się poręczniejszy niż chopper. Jak to naked :P
Choppery to nie mój styl, ale potrafie docenić jak są w cholere odpicowane;D szacun dla właściciela! Nakedy mają tylko jedną wadę- brak przedniej owiewki- nic nie odchyla strumienia powietrza przy wyższych prędkościach- uczucie mało przyjemne dla klatki piersiowej i głowy.
125 "większych" prędkości raczej nie osiągnie bez modyfikacji.
Ile taki raptorek poleci? Blokowany 120km/h. A odblokowany?
Owiewkę, na kierownice, zawsze można dokupić. A typowe szlifiery przerobione na nakedy z reguły nie wyglądają zbyt ciekawie, żeby dobrze to zrobić, trzeba wiele starań :P
Ścigacza to bym chyba nie chciał, jeśli miał by to być mój jedyny środek transportu.
Ile taki raptorek poleci na serii ewentualnie bez blokad?
Choppery są zajebiście wygodne w prawdzie jeździłem jedynie tym kingwayowym, i to nie za długo, ale sama pozycja za kierownicą jest dość ciekawa. A w markowcach może być tylko lepiej :P
Hmmm... Dobrze, że się teraz powstrzymałem, bo aż za mocno się chciałem na ich temat wypowiedzieć :mrgreen:
Mnie się jakoś nie widzą ich gabaryty, stylistyka i osiągi. Uważam, że moto 600, jak np. Hornet, jest o niebo mocniejsze, a i, paradoksalnie, poręczniejsze :) Mam cholerny sentyment do skuterynek, ale jeśli idzie o pojemności większe niż 50, to, nie licząc Vespy, preferuję pojazdy w stylu Aprilii Sportcity Cube czy Kymco People GT.
Skuterem 50ccm można sobie pojeździć, ale myślę, że nie chciałbym kupić w przyszłości maxiskutera, na którym jazda to tylko gaz i dwa hamulce. Chciałbym sobie zrobić po 3 gimnazjum A1, ale nie będę mógł pracować w wakacje między gimnazjum a liceum/technikum, bo mam urodziny 11 października ;/. A kumpel już za pół roku może robić A1, bo ma urodziny w marcu. Jednak urodziny pod koniec roku są do d...
Majker po części zgadzam się z Tobą, ponieważ przy wyższych pojemnościach, a co za tym idzie-prędkościach- małe kółka się nie sprawdzają. Ja jestem pod wrażeniem Dinka, gdy jade tak około stówki i w ogóle nie czuje żadnych podskoków czy niepewności prowadzenia, ale to chyba jest już blisko prędkości granicznej dla tego typu sprzętów. Dla mnie skuter ma tą wyższość nad zwykłym motocyklem, że zawsze mogę coś nim przewieźć ze względu na duży schowek, no i mogę w nim zostawić kask badź kaski oraz ubrania jak zostawiam go na mieście, a w motocyklu niestety o tym nawet marzyć;p
Siema ! Chciałem wczoraj wbic na kompa koło 23 ale była burza no i dupa ;/ Więc teraz wbiłem ;D Pogoda.. zimno troszku,wiatr chłodny i brak słonca.. A dni rudy są. Dupa no.
No Maxiskuter na pewno jest poręczniejszy od Moto, ale i tak wolałbym jakiegoś nakeda ( marzenie - gsr 600 ). Na początek może kawa er-5 ? ; D. Co do chopperów - ' Dżambodżetów ' - zdecydowanie mówię nie ! . W ogóle jak tym można jeździć ... pierdzi bardziej niż aerox z przelotówką .