Witam wszystkich!
Jako iż dostaje nowy skuter nie chcę połamać/porysować plastkiów może wysłalibyście mi link do przykładowych osłon np na przedni zderzak (jakaś folia albo coś takiego) z Góry Dzięki
wstaw go do garażu, przykryj folią, folie pokrowcem, pokrowiec kołdrą... i NIE JEŹDZIJ.. to najważniejsze.
swoją drogą - gdzie ty widziałeś zderzak w skuterze?
To skutery mają zderzaki z przodu?
Do tematu: jak będziesz jeździł odpowiednio w miarę nabywania umiejętności, to go nie porysujesz.
Rzecz nowa acz używana ma to do siebie, że nabywa z wiekiem patyny, więc rysek nie unikniesz :-) Przejmuj się raczej szlifem po asfalcie, a i to nie sprzętem, tylko sobą. Szerokości!
Berg napisał:
Do tematu: jak będziesz jeździł odpowiednio w miarę nabywania umiejętności, to go nie porysujesz.
Może mają z tylu ? :)
I tak porysuje i tak porysuje. Spod kół jest podrywany piach, masa tego unosi się w powietrzu, czasem jedzie się za kimś, czasem pokropi i pozasycha woda z kurzem na brzegu kropli a jak stoi woda w kroplach to słońce zrobi swoje.
Normalne ślady eksploatacji są nieuniknione. Jeżeli ich nie chce mieć to trzeba go zakryć kołdrą w garażu i nie używać.
Nawet jeżeli ten skuter (jaki by nie był - najtańszy lub najdroższy) to spełnienie marzeń - to i tak 97% frajdy to jeżdżenie nim a 3% to podziwianie jaki jest piękny i nowy. I zabijanie się o to żeby wciąż był piękny i nowy to jednostka chorobowa
Niestety, NFZ nie refunduje naprawy skutera w ramach leczenia, ani nawet samego leczenia tej jednostki chorobowej... Mowy też nie ma o refundowaniu profilaktyki... :-(
Berg napisał:
Niektóre miały ztyłu z boku a nawet z przodu[nigdy w serii tylko akcesoryjne]
http://databikes.com/infophoto/peugeot/sv_50__sv_junior_mint-1999.html
No i nas Paci załatwił... :-(
Eeee... no.... takiego to też widziałem (Grand Dink 125) :-) Takie tam ładnostki i błyskotki wokół:
http://olx.pl/oferta/skuter-kymco-grand-dink-125-na-kat-b-bdb-stan-zarejestrowany-majesty-CID5-ID9soDX.html#8d22bb1a7d
.
PS: Co sądzicie o tych starszych modelach Grand Dink? Dobre toto?
Takie jak z twojego linku [moim zdaniem ładniejsze od tych nowych] widziałem z przebiegami 40-50k,jakoś specjalnie nikt nie narzekał [prócz tego że małe koła] ale wiekszość ma małe.