ale te 90 idzie tak lekko czy trzeba z niego wyciskać i żeby było z wiatrem w plecykiż? a to ta wersja SP czym się różni od zwykłej :?: :?:
seria 90kmh to już max leci, na ostatnim tchnieniu i raczej realnych więcej nie poleci.
seria 90kmh to już max leci, na ostatnim tchnieniu i raczej realnych więcej nie poleci.
no więcej już nie. Jak jest zadbana to wcale nie tak cieżko. daje się w gaz i tak sobie jedziesz do 90 spokojnie :P
a to ta wersja SP czym się różni od zwykłej
Przełożenia, gaźnik 17,5 i chyba nieco wzmocniony cylek, ale tego nie jestem pewien. Kiedyś poryuszaliśmy juz temat róznicy pomiędzy silnikiem od SP a zwykłym:P
Aha … A jaka 50ccm jest najmocniejsza/najszybsza… z seryjnych? bo chciałbym może kupić drugi skuter i jakiś bardzo mocny i szybki… szczególnie mi zależy na szybkim i 50ccm jaki jest najszybszy i najmocniejszy skuter 50ccm?
Sorry że tak się wtrąciłem ze swoim problemem do tematu ale nie chciałem zakładać nowego…
Kolego z typhoona. Może ci coś pomogę.
Mój zip(czyli ten sam silnik) bez blokad z nowym cylkiem(50) regulowany wielokrotnie, leciał max 60km/h(licznikowo). Na przyśpiechu był dość dobry. Musiałbym przy wariatorze, sprzęgle i tłumiku kombinować żeby lepiej jechał. Więc uważam, że ten typhoon twojego kumpla tyle nie poleci(seryjny tylko że bez blokad). Chyba, że on waży5kg i motorek nic nie czuje.
Adverion, polecam ci coś ze stajni P/G ale tylko dwu suwy. Nie wiem w jakiej kasię gustujesz, ale po "małym " wysiłku może nie źle lecieć. Tylko, że sam widzisz , same zdjęcie blokad nie daje wiele.
Mój zip(czyli ten sam silnik) bez blokad z nowym cylkiem(50) regulowany wielokrotnie, leciał max 60km/h(licznikowo).
no to miałeś cos zryte w regulacji :P. Mój seryjny odblokowany przy przebiegu +/- 45tys., z progiem na tłoku, pierścieniami grubości paznokcia jechał 75-80km/h :->
No ja już nie wiem
przebieg lekko ponad 20k
nowy cylinder tłok i pierścienie, ledwo co dotarty 60 dych i koniec. Może jednak było coś z tym gaźnikiem, bo go zalewało po pewnym czasie jazdy i paliwo leciało przez filter powietrzny. Także kopałem z kranikami, ssaniami itp i na bank to gaźnik będzie. Ale normalnie przy jeździe na krótkich odcinkach jeździ spoko, ale 6dych. Może tam już rolki do wymiany będą i inne sprawy w przekładni, bo do tego nie zaglądałem.
mi tph prawie seria 90 lecial… Kumpla piaggio zip full seria 60-65 i nie ma h*ja wiece Moze one poprostu tak maja