Witam,
Chciałbym wymienić opony na jakieś bardzo dobre w trudnych warunkach, deszcz, żwir, śnieg itp.
Jakie polecacie?
Teraz odnośnie typu, z tego co widzę to na allegro są same bezdętkowe. Jeszcze nie miałem styczności z takimi, muszę o czymś wiedzieć przy zakładaniu/ściąganiu?
Totalnie nie ogarniam tematu opon.
Obecne opony, poza słonecznymi dniami z perfekcyjnymi warunkami nie nadają się do niczego.
może są po prostu stare, niestety cyferek po DOT nie widać dobrze na zdjęciu.
Są do skuterów opony MUD+SNOW ale w miejskich warunkach ja piąty sezon jeżdżę na letnich. Delikatniej brykasz i luz - tylko guma musi być w miarę nowa.
ten skuter ma rok, opony są jak nowe po prostu na zdjęciu tak tego nie widać, bieżnik jest jak nowy, nie paliłem gumy ani nic. po prostu gubię sterowność bardzo łatwo na żwirku + po deszczu hamowanie to katorga, ślizga się jak na lodzie, skręcanie też niezbyt przyjemne. takie opony typowo na trudne warunki mają jakieś wady podczas jazdy po asfalcie w lato czy coś?
wiesz honda pcx jest niby honda a ma tak dziadowskie opony z fabryki że wszyscy je od razu wymieniają.
skuter może miec rok a gumy może mieć starsze - magia u dealera - sprawdź ten DOT jednak.
Ja wale cały rok na oponach Maxis czy Axis (nie pamiętam - ale z Larrsona brane)w 50tce i Pirelli SC2 w Symie i ie czuje potrzeby zimówek.
Ale sa opony takie jak np Kenda K701 Winter co mają oznaczenie M+S (Mud+Snow) albo Michelin City Grip Winter i te dają rade na błotach i snigach
Ja w piątek wymieniłem w skuterze opony made in china bo aż strach było na tym jeździć miały zaledwie 2,500 km ale w zakrętach dupa latała kupiłem Continental twist 3.50-10 i powiem wam tyle bajka Na mokrym w zakręcie czuje się jak bym był przyklejony do aswaltu
i ty też masz bezdętkowe pisze ci na oponie na 1 zdjęciu TUBELESS czyli bezdętkowe.
znalazłem coś takiego, najbardziej przypominające DOT, lecz napis DOT jest z drugiej strony opony. dokładniej to “DOT BO”. Przy cyfrach na zdj nie ma tego napisu lecz innych najbardziej przypominających dane parametry nie widzę a przeszukałem całe opony.