Opłaty związane z kupnem i eksploatacją jawki

Cześć, przymierzam się do kupna jawki 50 mustang, ale chciałbym się najpierw dowiedzieć jakie opłaty związane z kupnem i eksploatacją mnie czekają, i jak przebiega kupno.
Moglibyście mi napisać jak to przebiega i ile to będzie kosztowało?

Kupno to wiadomo- cena pojazdu + transport
eksploatacja - przy normalnej jeździe 2,5l/100km + ewentualnie jak coś się zepsuje (ogólnie części do niej są tanie)
Kupno przebiega następująco :
oglądasz jawke potem targujesz sie :P potem jak sie dogadacie to idziecie spisać umowe z wszystkimi danymi kupujacego sprzedajacego i pojazdu. potem ze starym dowodem umową i tablicą do wydziału komunikacji. Tam bierzesz numerek, czekasz potem wchodzisz dajesz babce to wszystko i potem to już chyba ci powie, bo nie wiem jak to dokładnie jest z używanymi. Potem płacisz ok 150zł dostajesz nową tablice, miękki dowód i w droge :P

A czy to wszystko mogę sam załatwić? (mam 14 lat) czy muszę z osobą dorosłą?

Raczej nie. Ty możesz być najwyżej współwłaścicielem. Ale musi być osoba dorosła.

Eksploatacja Jawki bardzo proszę kliknąć mój pasek motostu. Jawka służy mi do codziennego przemieszczania w ruchu miejskim. W zakresie eksploatacji zamienników Made in China nie polecam a wręcz odradzam, gdyż namoczyłem ciała wiele razy. Przy remontach silników opierać się na oryginalnych częściach. W ubiegłym roku zakupiłem przyzwoitą Pancerkę. Przestałem śledzić koszty remontu, aby nie psuć sobie humoru. Całość na miarę moich skromnych możliwości wyniosła mnie myślę, że ponad 3 tysie. Zdjęcia moich Jawek w mojej galerii zapraszam.