Opinie Zipp i Barton

za 5 kafli załatwiłbym Ci ten skuter z dwoma kaskami i olejem w zbiorniczku do pełna.
Wystarczyło tylko napisać.

Nie przesadzajmy, cylinder to nie jajko, jak przykozaczysz to nic się nie stanie.
Poczytaj to: http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=12245
Do niczego Cie nie namawiam, ale ja obecnie też jestem na dotarciu i stosuje tą metodę i powiem Ci że rwie jak głupi, kompresja wzorcowa. Zrobiłem tak ok 400 km.
Trochę mnie śmieszy jak ktoś się boi że jak przekroczy magiczną barierę 30 km to mu się skuter rozsypie.
Dla silnika zabójcze są dwie rzeczy: brak smarowania i zbyt wysoka temperatura. Jeżeli nie będziesz permanentnie śmigał zaraz po uruchomieniu bez rozgrzania silnika i będziesz dbał żeby go nie przegrzewać to nie będzie problemów a już na pewno nie po tym jak przekroczysz 30km/h bo prędkość nie jest wprost proporcjonalna do obrotów. Może się okazać że przy 50 masz mniejsze obroty niż przy 30. Dla dobrej regulacji kupuje obrotomierz więc powiem Ci jakie są obroty przy poszczególnych prędkościach.

qazwsxedc napisał:

za 5 kafli załatwiłbym Ci ten skuter z dwoma kaskami i olejem w zbiorniczku do pełna.
Wystarczyło tylko napisać.

Już trudno. Stało się.

@Suawek:
Właśnie dzisiaj chcę jeździć "seriami". Postaram się znaleźć coś pomiędzy tymi dwoma metodami :-)

Docierania dzień trzeci. Jeżdżę 30-40.
Mam pytanie do posiadaczy Vitalki. Zauważyłem, że wskaźnik ilości paliwa bardzo wolno się podnosi i opada. Czy wy też tak macie?

Tak

Ze wskaźnikiem tak już niestety jest

Dzisiaj 100KM pękło. Docieram jeżdżąc w granicach 35km/h. Dzisiaj pierwszy raz jechałem pod na prawdę stromą górkę. Cały czas na full gazie :P Mam nadzieję, że nie wpłynie to niekorzystnie.

Jedno spostrzeżenie,nie trzymaj długo gazu w jednej pozycji bo na wariatorze wytrze Ci się wgłębienie w jednym miejscu od paska,manetka musi pracować.

Fantasmic napisał:

Dzisiaj 100KM pękło. Docieram jeżdżąc w granicach 35km/h. Dzisiaj pierwszy raz jechałem pod na prawdę stromą górkę. Cały czas na full gazie :P Mam nadzieję, że nie wpłynie to niekorzystnie.

Szczerze mówiąc nie rozumiem Cie. Jeździsz 30/h żeby dobrze dotrzeć a cieszysz się że rżnąłeś silnik pod dużym obciążeniem pod górę na max gazie.

No mieszkam na górzystym terenie i manetką pracuję :P Dzisiaj wybrałem się do kolegi i tak nas poprowadził, że musiałem wyjechać pod tą górkę. Pełen gaz a tu... 30km/h :?

SIEMANO ZAREJESTROWAŁEM SIĘ TYLKO DLA TEGO ŻEBY POWIEDZIEĆ O BARTONIE POZYTYWY

JA SAM MAM BARTONA FALKONA I POWIEM WAM ŻE ZAJEBISTY MOTOREK

opis
Specyfikacja techniczna
Pojemność silnika 49,00 cm3
Silnik dwusuwowy, jednocylindrowy, chłodzony powietrzem
Moc maksymalna 4,5 KM / 7500 obr./min.
Maksymalny moment obr. 3,92 Nm/7000 obr./min.
Zapłon CDI
Rozruch elektryczny, nożny
Przeniesienie napędu automatyczne, bezstopniowe
Hamulec przód / tył tarczowy / bębnowy
Wymiary (dł./szer./wys.) 1983/683/1110 mm
Rozstaw osi 1380 mm
Felgi Aluminiowe 12"
Opony przód / tył 120x70mm / 120x70mm
Masa pojazdu 94 kg
Dopuszczalna ładowność 150 kg
Poj. zbiornika paliwa 6,5 l
Zużycie paliwa < 2,5 l / 100 km
Gwarancja 2 lata

FALKON to pojazd doskonały dla początkujących
motocyklistów. Aby zasiąść za jego kierownicą nie musisz
mieć prawa jazdy! Jest to niebywale ergonomiczny i
wygodny motor, z dwuosobową kanapą oraz dużymi
zegarami. FALKON gwarantuje bezpieczną jazdę dzięki
wydajnym przednim światłom, systemowi mini ABS, oraz
hamulcom tarczowym

NIE POŻAŁUJECIE NIE ZNALAZŁEM DO TEJ PORY MINUSÓW JAK COŚ TO PISAĆ NA GG;36548542 DZIĘKI NARA