No akurat brak gniazdka zapalniczki w sprzęcie za taką kasę jest niewybaczalnym błędem. W dobie GPS i telefonów komórkowych ten wart groszowe sprawy gadżet jest konieczny.
Maszyna MEGA WYPAS !!!
Podarujecie mi ją/go?
Świetna maszyna ale honda wypuściła ostatnio model Integra 700, który z ABSem kosztuje wg. cenników 8000 PLN mniej, SW-T600 jest 10 000 PLN tańsza od T-Max
a. Na polskie warunki ceny nowych i tak są wysokie ale cena yamahy powala, a kiedyś to honda zazwyczaj była najdroższa. Fajne byłoby porównanie tych dużych skuterów.
Chłopaki jedna prośba, czy do testów moglibyście dorzucić dane techniczne, dzięki.
No niestety, za tą aluminiową ramę trzeba dopłacić. Skuter jest o 1kg lżejszy od jednocylindrowego Burgmana 400:)
Skuter może i fajny ale test fatalny. Mało konkretów. Wszystko skwitowane jako “naj”. Jaki kask wchodzi do schowka? 1 czy 2? Jaki Vmax, jakie przyspieszenie? spalanie? jak to jedno światełko radzi sobie z oświetleniem drogi? jak się prowadzi? jakiej wielkości koła? zwrotność w ruchu miejskim?Zapowiadany od tygodnia artykuł, liczyłem na test z prawdziwego zdarzenia, a tu praca domowa gimnazjalisty odrobina na przerwie między lekcjami.
To jest test czy reklama??? Bo ja się pogubiłem … szkoda, bo wartość średnia … chyba że lubimy melodramaty z wątkami o miłości i rozstaniu
Mi tez to na reklamę wygląda ale dzięki temu można było sobie popatrzeć
Jestem posiadaczem skutera z znaczkiem yamaha, myśle ze cena nowego tmaxa to lekka przesada 46 tysi za skuter to już przesada jeździłem wszystkim skuterem yamaha tmax 500, majestacie i xmax 250 i wiecie szczerze wybrałem xmaxa bo do miasta ten skuter to klasa sama w sobie poręczy waga 168 kg, w miarę lekki, i te przyspieszenie spod świateł boskie nawet spod świateł startowałem z różnymi skuterami majestic burgmania 400gilera nexus500 i różnicy w przyspieszeniu niewielka a cena o dużo niższa od tych skuterów. Doda ze za nowy w tamtym roku skuter z 2011 roku zapłaciłem tylko 18000 tysi więc i cena nie taka zła. Skuterowo zróbcie test porownawczy w przyspieszeniach kilku skuterów porecznosci świńskiej spalania itp i oczywiście ceny. Np tmax majestic burgmania 200, 400, 650 xmaxa 250 jakiegoś syma i gilere pozdrawiam Was osoby pozytywnie nastawione na skutery.
@roomcajz Skuterowicze są sami sobie winni. Tak się rozpływali nad ładnymi ujęciami w poprzednich testach, to teraz mają za swoje Skuterowo.com zawsze skupiało się na “lansie” w swoim testowaniu, ale ostatnio poszli na całość (zaczynając od Peugeota bodajże. Tyle, że tam jeszcze był wątek bagażnika bo przewozili jakąś małą walizeczkę). I tak zawsze prawdziwych testów szukałem w innych serwisach, bo tu są testy dla kupujących oczami, a wbrew pozorom to całkiem spory kawałek rynku. Takie skuterowo prawdopodobnie miało być w pierwotnym założeniu twórców - inne. Bardziej medialne, skupiające się na podstawowych potrzebach, w końcu początkujący skuterowcy to przeważnie laicy. Trudno się też dziwić efektownej oprawie, Leszek w końcu jest Dj-em i pracował w mediach. Ja na ich testy zawsze patrzyłem z lekkim przymrużeniem oka i tak chyba robić się powinno. W tym teście jednak faktycznie zaburzyli jakąś dotychczasową równowagę, bo odbiorca ma wrażenie że załapał się na jakiś blok reklamowy zamiast oczekiwanego materiału.
Niech mi go ktoś kupi ładnie proszę
jakby taki sprzęt wyjechał na drogę przy Suwałkach albo Wrocławiu, znalazłoby się trochę Gruppies kobiety lubią takie sportowe maszyny.
Po co komu w nim gniazdka zapalniczki? I to niby ma być błąd? Dla mnie wreszcie ktoś pomyślał… Jak się jedzie . to się jedzie a nie gada przez tel. czy pali papierosy.
Patrząc na Gilerę, Aprillę i inne im podobne, stwierdzam, że tmax się udał. Sama namęczyłam się jeżdżąc na Piaggio, a Neosy i tmax-y to już zupełnie inna szkoła jazdy. I wygodne są ;p A co zrobić jakbym chciała maksi skuter sprzedać -opłaca to się jeszcze? Czy jest jakaś metoda, żeby mieć nowy sprzęt za mniejszą kaskę? Wiecie coś?
Ja sam jeżdzę Yamahą X-Max125i i jestem zadowolony,może 250 była by trochę szybsza.Co do prezentowanego T-Maxa to jest efektowna i piękna to prawda,ale prawie 50 tyś. złotych to też fajna sprawa i ile różnych wspaniałych jednośladów można za takie pieniądze kupić.