Opinie: Ustawa o 125 cm3 na prawo jazdy B. Głos Skuterowo.com

Leszku, co to za sokowirówka u Ciebie na biurku?

Sokowirówka, muszę dobie dopisać do listy określeń tego czegoś. Każdy mówi, że to nawilżacz powietrza, odkurzacz, fontanna :))) Jak ktoś zgadnie co to jest to normalnie aż nakręcę o tym odcinek :))

Aż się zarejestrowałem żeby napisać, że to głośnik a dokładniej subwoofer :wink:

A czy to nie jest bufor od głośników?

@Leszek: Harman Kardon Aura Wireless Speaker - poproszę recenzję “z ręki”: osiągi, ile pali, czy mieści integrala, no i czy daje radę z pasażerem :wink:

ewentualnie głośnik bezprzewodowy :stuck_out_tongue: Harman Kardon Aura dający

@pszla: jak tam Twój skuter? Kupiłeś już, czy nadal czekasz? Ja poluję na Grand Dinka (oczywiście nowego) i dealer bodajże z Gliwic napisał mi, że jest póki co niedostępny, a na otomoto wystawiony na sprzedaż :-/

Witam serdecznie. Jestem świeżo zarejestrowanym forumowiczem. Prawo jazdy kat. B mam wiele lat a teraz chciałbym też “pośmigać” skuterem. I widzę kłopot, nowa ustawa mówi też o WSKAŹNIKU masy do mocy kW, która nie może być większa niż 0,1. Od kilku tygodni buszuję po forach i praktyczne nie znalazłem skutera, który spełniałby te wymagania. Mam 188 cm wzrostu i wszystkie maxi skutery mają ponad 120 kg. Poradźcie jaki skuter wybrać czy też “przymknąć oko” na ten akapit ustawy. A co z policją ? pozdrawiam

emwu napisał:

Witam serdecznie. Jestem świeżo zarejestrowanym forumowiczem. Prawo jazdy kat. B mam wiele lat a teraz chciałbym też "pośmigać" skuterem.
I widzę kłopot, nowa ustawa mówi też o WSKAŹNIKU masy do mocy kW, która nie może być większa niż 0,1. Od kilku tygodni buszuję po forach i praktyczne nie znalazłem skutera, który spełniałby te wymagania. Mam 188 cm wzrostu i wszystkie maxi skutery mają ponad 120 kg. Poradźcie jaki skuter wybrać czy też "przymknąć oko" na ten akapit ustawy. A co z policją ? pozdrawiam

Eeeech....ta umięjętność czytania ze zrozumieniem, a może tak stosunek mocy do masy co? Robi różnicę, prawda?
Tu na forum i w artykułach też było trochę o tym i o np modelach spełniających wymaganiach, ale pewnie nie chciało się poczytać?