To może trudno sobie wyobrazić, ale wyobraźmy to sobie jak spadniemy z roweru, a prędkość jest niższa. A teraz niech mi się wpiszą ci co wywrócili się na rowerze i walnęli głową o glebę !!! Wielokrotnie rozmawiałem ze znajomymi co poruszają się dzień w dzień na rowerze (ja przy nich to jestem leszcz bo wolę skuter a rower teraz sporadycznie) i nikt nie może przypomnieć sobie faktu wywrotki i uderzenia się w głowę. Pościerane i poranione inne części ciała podczas wywrotki, tak i to wielokrotnie ale nigdy głowa a są to ludzie co mają po 45 lat a rower zastępuje im żonę Skuter kask jak najbardziej obowiązkowy i karać surowo za jazdę bez niego ale nie róbmy cyrku z kaskiem na rowerze i nie dajmy aby sobie producenci nabijali kabzę naszym kosztem.
Hmmm, ale nikt tu nic nie mówi o kasku dla rowerzystów…
Leszek, widze, że macie tu mały “burdel”. Otóż w zakładce “prawo jazdy AM”, we wszystkich artykułach pisze, że prawo jazdy AM “wchodzi w życie” od 2013r., natomiast w powyższym artykule mowa jest o roku 2012. Jak to w końcu jest na prawde? Mam 18-stke we wrześniu 2012r. i nie wiem, czy się załapie…
??
Ustawa wchodzi w zycie od 2012, obowiązuje od 2013.
“Ustawa wchodzi w zycie od 2012, obowiązuje od 2013.” A że tak powiem, czy się jedno od drugiej tak dokładniej różni Coś mi świta, ale wolę mieć pewność od Osoby, która się tym zajmuje, znaczy wie więcej niż ja xD
Dzięki za odpowiedź, szkoda że taką…
Już całkiem zdurniałem… Osiemnastka we wrześniu 2012r. Musze robić prawko, czy łapie nie jeszcze na “dowód osobisty” ?? Sory za natręctwo ;p
tak, łapią się wszyscy którzy mają osiemnastkę przed 31.12.2012. Jeśli osiemnastkę masz 1.01.2013 lub później to musisz robić prawo jazdy AM. I to tyle w tym temacie.
Ok. Dzięki wielkie…