Opinie: Skuter Rieju City Line 125i/300i: Prezentacja Skuterowo.com

Bardzo fajny - i w bardzo wielu elementach taki sam jak Aprilia SR Max. Duży przedni schowek pod kierownicą, wypas - brakuje mi tego. Nie wiem tylko po co ta dzielona kanapa kryjąc część schowka (w Xevo to ma sens bo jest dostęp z tyłu a tu nie rozumiem)

Rzeczywiście podobieństwo jest duże i w znacznym stopniu chyba nieprzypadkowe. Rieju zastosowało w tym modelu (125ie) silnik od Piaggio w który wcześniej były wyposażane późne Gilery Nexus i teraz są wyposażane Aprilie SR MAX 125ie... Na pierwszy rzut oka widać to po charakterystycznym wydechu... No cóż, to będzie oznaczało, że bez problemu zrobimy też przeglądy w Motorlandzie...
Optycznie jest jednak cięższy od Apki...
No i ta cena... ;)))))))

To jest malaguti madison, jakiś czas temu czytałem artykuł gdzieś, zatytułowany “Reanimacja Nieboszczyka” (czy coś takiego) ale coś nie mogę tego artykułu znaleźć. Tak czy inaczej Rieju kupiło pełną dokumentację zbankrutowanego madisona i co tam było potrzebne do wznowienia produkcji. Tak wyglądał madison zanim zbankrutowali, http://www.malaguti.com/getattachment/c2499b94-7d4f-4a67-9eaf-7b62af615062/MEDISON-3-125.aspx Tak na marginesie w zeszłym roku kupiłem takiego, jak sie później okazało był zajęty przez komornika, nerwów mi urzędasy zjedli ale skuter odzyskałem i mam go do dziś.