Opinie: Romet RR 50/125: Pierwsze zdjęcia

Fajnie, że w wersji 125 też będzie

Wygląda świetnie, ciekawe jak będzie się spisywał .

Przynajmniej Romet montuje lepsze i poważniej wyglądające silniki.(pionowy cylek, a nie jak PRO poziomy)

Mi się bardzo podoba ta 50jak dlamnie ładniejsza od pro 50 i nie ma tych kierunkowskazów : )

Jak dla mnie cienka opona z tyłu i niestety do zdjęcie 125 ccm a nie 50 ccm. Szkoda że nie podali rozmiarów opon i ogólnych wymiarów motorka, mam wrażenie, że nie mają czym się chwalić. Dziwne, że niby producent a nie ma danych :).

Dane techniczne są: Rocznik: 2012 Wymiary 1940x689x1099 mm Silinik: 1 cylinder, 4 suw, chłodzony powietrzem Pojemność: 49 ccm Prędkość maksymalna: 45 km/h Przeniesienie napędu: łańcuch Moc maksymalna (KM): 3 Rozruch: elektryczny/nożny Hamulec przód / tył: tarczowy/tarczowy Felgi: aluminiowe Liczba miejsc: 2 Masa pojazdu gotowego do jazdy: 115 kg http://www.motors.romet.pl/pl/oferta/manual/2012/art1856.html

Ciekawa propozycja, bardzo przypominająca stylistyką honde cbr 125, czasza jest chyba czysto zerżnięta z cbr’ki. Hmm… to na pewno daje swojego uroku i sprawia, że jest dobrą konkurencją Pro 50, jak dla mnie romet wypada o wiele lepiej, może oprócz opon tutaj też designerzy skrzydlastych pokusili się o wzorowanie na japońcach. Jeden mankament mnie razi ,który dotyka mnie w większości chińskich produkcjach czyli brak chłodnicy, raz że silnik się szybko poci przy wyższych prędkościach, dwa że estetyka na tym też bardzo cierpi, lecz na czymś trzeba zaoszczędzić. Na pewno na plus będzie cena, no i spalanie, lecz jak reszta hmmm…? Zobaczę jak się nim kiedyś przyjadę

Czy wie ktoś czasem kiedy będzie można go kupic i ile mniej więcej będzie kosztowac

Po zdjęciu nie widać dobrze czy jest lepszy od pro 50 jeśli chodzi o wygląd. Opony z tyłu znowu chude jak to w Romecie. Tutaj wygląda ciekawie ale chyba pro 50 to nie przebije. Zipp X Race pewnie będzie lepszy od zippa pro 50 :slight_smile: X Race ładny design i gruba tylna opona z tego co widać na zdjęciu. Tylne koło w motorowerach musi być!!! xd

A CZY PRZYPADKIEM KONSTRUKCYJNIE TO NIE BEDZIE TEN SAM MOTOR CO PRO 50 A ZMIANY TYLKO W WYGLADZIE :slight_smile:

on nie ma pionowego cylka byłem na wystawie i widziałem dużo gorzej wygląda na żywo ładniejszy jest pro 50 zielony

a czy to jest lepsze od pro 50 widziałem komęty negatywne do pro i już nie chce go