Piękny, ale… kurde, to nie jest olejak? Szukam jakiegoś opisu, bo podłączenia do chłodniczki sugerują z wyglądu olej, a nie ciecz… Piękny jest :-)))
Na stronie rometa cisza, tylko kilka słów o nowościach, ale w necie:^W Romecie RCR pracuje dwucylindrowa jednostka napędowa o pojemności 124 ccm. Chłodzony powietrzem silnik posiada dodatkową chłodnicę oleju^ (ścigacz) Czyli jednak olejak. Coś mi wężyki do cieczy nie bardzo pasowały, no i brak korka w chłodnicy Co nie zmienia faktu, że jest piękny. Ciekawe, czy wygodny I ciekawe, czy (jeśli się model przyjmie), wejdzie do oferty z większym silnikiem. Oby
Tak Araszu olejak silnik jak zipp Raven Lux 125,są już na allego po 8999zł ale mi bardziej jednak podchodzi zipp w którym mamy gmole w standardzie,jednak mamy zwykly widelec a w romku usd i wskaźnik poziomu paliwa pewnie stąd różnica o 1k w cenie,podsumowójąc,w jednym jak i drugim za 8-9k oczekiwał bym ze dostane obrotomoerz i wyswietlacz zapiętego biegu co by ulatwilo obsługe świrzeakom z B.
zipp,romet suche dane w linkach.
http://allegro.pl/raty-na-telefon-wysylka-do-domu-raven-lux-125-i5956426766.html
http://allegro.pl/motocykl-romet-rcr-125-kat-b-cruiser-nowosc-2016-i5941020244.html
A mi zdecydowanie romet :-) Właśnie taki ^golas^. Nawet nie wiem, czy nie fajniejsze by było pojedyncze siodło (bo i tak nie wygląda, na sensowne miejsce dla pasażera), wywalenie podnóżków (pasażera) i zmiana kierunków. Do takiego bym raczej wsadził większe okrągłe/owalne (np. jak w moim Hyo) - oczywiście mogą być to ledy, nie ma problemu, chodzi mi o kształt. Można by zamienić kierunkami RCRa z Hyo Exivem. Hyosung zrobił mega nowoczesną (futurystyczną) bryłę i zapakował stare kierunki... zaoszczędzili 5,- złotych psując detal w fajnym moto.To samo tu, cruiser/bobber, trochę retro i ledowe strzałki. W stylu czuję jakiś brak konsekwencji...
Ale całość jak najbardziej na PLUS.
A, no i znacznie lepszy patent niż w moim: co prawda błotnik przedni krótki, ale gaźnik schowany za cylindrami. Nie wali w niego cały ten syf spod kół (jak u mnie). Kolejny mały PLUSIK.
Aż się prosi silnik 125 o większej mocy (przecież sporo toto waży, można by dać 15 KM. No i kolejne wersje (250... może nawet 500...?).
Za dopłatą 700pln odbierasz nowy rcr125 ale z garami 150cc i te 15 kucy masz wiec już nie tak źle
Tylko wtedy już potrzebujesz A, żeby zalegalizować swój nowy związek. A HYO ma 14,5 KM w 125 bez kombinowania.
Jak potrzebujesz jak nie, masz tzw 125 po tjuningu na kat B
Ten skuter to pięćdziesiątka... (dwieście) pięćdziesiątka :-)
Witam wszystkich serdecznie. Powiem krótko wygląd super, dwa gary i chłodzenie olejem również, ale niestety masa i cena jak dla mnie za wysokie. Mam też pytanko, bo tyle ostatnio było o tym, że pojazdy rejestrowane w tym roku muszą mieć automatyczny włącznik świateł i zintegrowany układ hamulcowy (przód-tył). Tymczasem na filmiku, o ile mnie wzrok nie myli jest standardowy włącznik światełek i brak info o hamulcach. Dlatego proszę o odpowiedź jak to do końca jest z tymi przepisami oraz czy nowe Romety otrzymają te gadżety gdy wejdą do sprzedaży? Pozdrawiam.
Mogę być w błędzie, ale z tego co wiem, to Rometowi RCR raczej bliżej do Zipp Lux 125 niż R150. Podobno obydwa wytwarza BENDA i mają tę samą ramę i silnik. Różnią się za to detalami.