Opinie: RMT Daelim Steezer 125, pierwsza jazda: #7 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl

Wtrysk,ciecz taka konkurencja dla kymco,jak cenowo nie przegnie i z gratami bedzie lepiej jak teraz do daelima to może być wesoło bo stare daelimy były twarde choć mało popularne u nas ze wzgledu właśnie na małą dostępność części ale za zachodnia granica maja sie calkiem nieźle,nawet pamiętam że w otello było chłodzenie olejem.

Sprzęt wygląda fajnie, a Daelim to dobry producent, ale… Na niemieckiej stronie http://www.daelim-motor.de/steezer-uebersicht.html mamy model Steezer bez przekroku, którego cena wynosi 2999 euro (ok. 13200PLN). Nie wiem na ile jest to ten sam model, dopiero po publikacji oficjalnych materiałów przez Rometa będzie można to porównać. Zobaczymy również jaka będzie cena w Polsce, bo w cenie 13000 PLN można kupić przykładowo Yamahę NMAX 125 lub Peugota Citystar 125 L/C. Pozdrawiam.

No to ja będą po 13 to po ptokach bo pcx-a kupi za 11k.

Wszystko fajnie, brakuje mi tylko w tych materiałach dłuższej rundki dookoła i bardziej dokładnego zaprezentowania modelu.
*
Dokładnie Paci, poniżej 10K być może, powyżej - słabo.

Na stronie www.rmt.com.pl widnieje cena za ten model 6999, tylko dlaczego w Wa-wie dealerzy tylko po prawej stronie Wisły?

Bo po lewej w serwisach same leworęczne lewusy i nie potrafią tej kosmicznej technologii naprawiać :-) A seri, to i tak sukces, bo Hyosung ma w sieci Rometa tylko jeden serwis w Wawie (też po prawej, ale blisko mostów) :-)))

Na stronie RMT są nowe ceny okolice 12tys., więc faktycznie lepiej kupić PCX lub SYM

wg mnie jest z tej samej półki i jest w tej samej cenie. Kymco, SYM, Daelim - to gracze mniej więcej z tej samej ligi. PCX odstaje (na plus) technologią troszkę ponad te inne - ale za to jest najmniejszy.

To co RMT wystawiło na targach w Wawie, jednak - moim zdaniem - odstawało wykonaniem i materiałami od syma i kymco. Może inne modele będą lepszej jakości, ale akurat w tym przypadku miałem podobne odczucia, jak po porównaniu (na tej samej wystawie) RCRa do HYO GT. To był model wykonaniem i materiałami zbliżony raczej do najnowszego skutera bartona/zippa/junaka.