Opinie: Prawo Jazdy AM: Odpowiadamy na pytania

Jak zdam prawko na kategorie AM to czy będe mógł jeździć quadem powyżej 50cc,do 350kg i do 45km/h??Proszę o odpowiedż.Mi zdaje się że tak ale chce się upewnić.Z GÓRY DZIĘKI.

Tak.

Witam. Czyli w 2013 roku już nie mogę zdawać na kartę motorowerową?

mega4450 napisał:

Witam. Czyli w 2013 roku już nie mogę zdawać na kartę motorowerową?

Nie możesz, bo nie ma już czegoś takiego.
Teraz masz prawo jazdy kat. AM.

Od kiedy można zrobić prawo jazdy kategorii AM ? I jaka jest tego cena ?

Chyba dokładnie od 19 stycznia br. Ile kosztuje to Ci nie powiem dokładnie, ale słyszałem, że koło 1000 zł. Zadzwoń do jakiejś szkoły nauki jazdy i zapytaj po prostu.

Witam.mam 15 lat pochodzę z Sieradza chcę zrobic Prawo Jazdy AM z skrzynią manualną w Sieradzu żadnym ośrodku nie ma Motorowera ze skrzynią manualną co mam zrobić ? Dowiedziałem się że jesli zrobie na skrzyni Automatycznej to tylko na Automacie bede mógł jezdzić a ja chcę na Manualnej ale tak jak napisałem wyzej nie ma Motorowera z Manualną ?

Witam Wszystkich , mam mały problemik , mam ukończone 28 lat, mieszkam w norwegi , z odpowiedzi się dowiedziałem że mogę na dowód jeździć , ale mieszkam teraz w norwegi , i tu jest potrzebne właśnie prawo jazdy na skuter AM , czy da się zrobić bez testów w pl takie prawko ? może jakieś unijne upoważnienie ?, pytam o to bo w pl nigdy nie jestem dość czasu żeby zdać na kategorie AM .

Nie, nie da się. To, że w chwili wejścia w życie nowej ustawy, byłeś pełnoletni upoważnia Cię jedynie do tego, by po drogach publicznych poruszać się motorowerem. Zdobycie natomiast uprawnień AM wiąże się z koniecznością odbycia kursu i zdania egzaminów.
Bycie pełnoletnim nie jest równoznaczne ze zdobyciem uprawnień AM.