Opinie o: Junak M15 /inne propozycje

Cześć, jestem nowy na forum i szukam opinii.

Zacznę od tego, że jestem całkiem gabarytowym facetem. Mam 21 lat, mierzę 194 cm i ważę około 110KG.

Sensownym byłoby poczekać na kategorię A / zrobić A2, ale wydaje mi się, że robienie A2 w takim wieku jest już mało opłacalne i lepiej poczekać te 3 lata. W ramach nauki “fachu” chciałbym zacząć swoją przygodę na mniejszej pojemności aby potem pewnie wsiąść na coś większego jak już będą odpowiednie uprawnienia.

Szukam opinii na temat Junaka M15, który strasznie wpadł mi w oko jak i również widziałem go w rankingu motocykli dla wysokich kierowców na stronie jednoslad.pl. Inne propozycje pod moje gabaryty również będą mile widziane.

Dodam jeszcze, że podobają mi się również ścigacze, ale niestety przy moich gabarytach raczej będę musiał odrzucić ten pomysł.

Junak M15… wszystko pięknie tylko do tych motocykli nie ma cześci. Tzn kupisz olej, żarówki i łańcuch. Z Tarczami hamulcowymi juz bedzie ogromny problem a z takimi typu lampy, plastiki podnóżki, dźwignie hamulca…itd - to w zasadzie nie ma. Nie istnieje rynek tych części. Przewróci sie i bedzie dramat z poskładaniem go.
Duże jest Varadero, duża jest honda Shadow i duży jest Hyousoung GV.

Naprawde jest aż tak źle z tymi częściami zamiennymi do junaka? Słaba sprzedaż czy po prostu brak możliwości tworzenia elementów wymiennych :thinking:

wymysl sobie jakąś część, masz internet i sprubuj ją znaleźć i kupić.
Tzn teraz może i jakiegoś megaproblemu nie bedzie bo do M15 na chwile obecną można kupić dużo ale w chwili jak zniknie z oferty bieżącej to może być wielki problem z dostępnością.

Jak wejdzisz na facebooku na profil Junaka gdzie firma się chwali co chwilę że “oto premiera modelu XXXXXX” to wiekszość komentarzy pod spodem to natychmiast “a planujecie też sprzedawac części zamienne”…itd
Być może sytuacja sie lekko poprawiła ale to sie nie wzięło znikąd i trzeba o tym pamiętać.