No… i jest lepiej. Obszerniej. Chociaż - jak dla mnie - nadal mało szczegółów dot. moto, a za dużo wrażeń przyrodniczo-podróżniczo-ornitologicznych. Ale pewnie tak ma być i jak bym chciał bardziej technicznie podejść do tematu, to sobie będę musiał przełączyć kanał…
Opinie: Niezwykła wyprawa w wyjątkowe miejsce i Hyosung GD 250: #10 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl
Zobacz że w tytule Hyosung jest dopiero na trzecim miejscu, dodatkiem.
To się bardziej wpisuje w konwencje VBloga.
Mi tam ta forma nie przeszkadza ale też jakoś szalenie atrakcyjna nie jest bo mało niesie ze sobą istotnych informacji które np ja lubię. Ja to lubię jak mówią ile ma schowków, czy lampy dają rade, czy seryjnie jest na sensownych gumach, czy manetka ma długi skok czy krótki, jak reaguje i się wkręca, czy są problemy z luzem albo wbijaniem biegów, czy jest możliwość regulacji zawieszenia, jak z czytelnością zegarów i kontrolek w różnych warunkach i nasłonecznieniu.
Podobały mi się te bardziej testy sprzed np dwu lat - ale one były kręcone przez co najmniej dwie osoby, były ujęcia z zewnątrz i było widać jak się siedzi, ile jest miejsca, jak to się ma do gościa metr osiemdziesiąt.. itd
Taki bardziej topgear. Troche show ale sporo danych ^bojowych^.
Był to też program napisany i przeczytany przez lektora, a więc znacznie bardziej pracochłonny i w związku z tym droższy.
No to sorki, tak jak to wygląda, nie jest dla mnie atrakcyjne. Będę niestety zmieniał kanał na konkurencyjny. Tam co prawda prowadzący mnie nieco irytują stylem (za stary jestem na takie figo-fago), ale merytorycznie jest to dokładnie to, czego szukam. Niestety nie ^obrabiają^ skuterów... :-((( Natomiast nakręcone i opowiedziane jest w taki sposób, że oglądam nawet, jak dany model nie jest w kręgu moich zainteresowań - z czystej ciekawości.
*
Przełączyłem kanał i muszę przyznać, że zbłądziłem. Konkurencja wzięła się również za skutery.
A mi brakuje informacji o korelacji podnóżki siedzenie, jak odległość w tym przypadku wpływa na komfort jazdy kierowcy, zwłaszcza tych wyższych niż 180cm. Czy przypadkiem nie jest tak, że po 20km skurcze kończyn dolnych dają do zrozumienia, że czas już kończyć tę zabawę. Zulus kto robi takie bardziej merytoryczne testy, bo u Ostrego też jest głównie poezja o odczuciach natury?
Moim zdaniem ci panowie: https://www.youtube.com/results?search_query=motobanda
Pewnie na nich trafiłeś i nie zwrócili jakość szczególnie Twojej uwagi. Mnie wiem, mnie się to dobrze ogląda, potrafią mnie zainteresować, mimo, że obaj prowadzący trochę mnie irytują. Ale tylko trochę. Mieliśmy tu próbkę, bo kiedyś Leszek poprowadził wspólny program z redaktorem z Motobandy - chyba o nowych rometach to było. Ale też jest tak, że każdemu pasuje co innego.
A co do Motobandy, to się zgadzam dobre testy i ciekawe podejście do motocykli, bardziej treściwe