Peugeot i Kymco
Peugeot A z po za tej listy to bym wybrał Rometa 747 ECO Limited Edition :> (Wygląda jak JetForce Sam nim jeżdżę )
Kymco agility naket 2t albo Romet 767
jetforce.
Mnie osobiście z wyglądu najbardziej podobają się Keeway F-act EVO i wiadomo, że Peugeot Jetforce ale w najbardziej rozsądnej cenie jest Romet 717 i jest chłodzony cieczą, natomiast Keeway jest chłodzony powietrzem, ale na jakichś forach czytałem, że Keeway swoje silniki importuje od Tajwańskiej firmy CPI, więc silniki w nich są napewno lepsze niż chińskie 2t
Z tej listy najbardziej podchodzi pi Peugeot, no ale raczej używka bo kto przy zdrowych zmysłach wydaje 10 tyś na skuterek 50 ccm? :). Tak spoza tej listy wybrałbym Yamahe Aerox.
ja bym jeszcze dodał romet 717 2t na powietrze a z tych to keeway i romet na ciecz
Jakie były kryteria wyboru do artykułu? Bo Kymco Super 9 mi brakuje a jakby nie patrzeć sylwetka i osiągi kwalifikują ten skuter do grona sportowych…
Z uwagi na posiadanie prawa jazdy, wybrałbym Kymco Xciting 500
Żenada !! …sportowy skuter he he jest coś takiego… jak ktoś myśli o sportowym śmiganiu to jaki skuter litości… skuter ma się kojarzyć przede wszystkim jako ekonomia … a nie szał !!!
przecież to są odkurzacze!!! MASAKRA!!! 45km/h to dużo? Moim Piaggio mam prawie 100’wkę na liczniku.
Jet Force lub Romet 717 albo Kymco !!
A co myślicie o Gilera Runner 50, też fajny wygląd i osiągi dobre?
Hmm. To są sportowe skutery Maja MBk Booster 2007 Conti reacing cylek plus przerobiony wydech fabryka (brak kata w zamian reflektor dla wtajemniczonych) i latam grubo ponad szafkę Kiedyś bawiłem się w portingi tajwanów ale jakośc materiałów za słaba i każdy powyżej 78/87 km/h przy fabrycznej przekładni padał pomimo duuużych płuków. Reasumując tylko jakośc da osiągi najtańsze świetne żeliwo to Naraku 70cc Ciecz wszystkiego nie nadrobi, chińskie produkty od razu można sobie darowac… Jeśli skuter ma byc szybki i zrywny to 2T i minimum 70cc, sportowe 50-tki dają frajdę powyżej 14-tysi obrotów Natomiast 70cc i plus daje moment od dołu i zryw w sam raz na miasto i żeby zgubic paru nygusów co myślą iż biegi to najlepszy wynalazek Buahaha do 110-130 bez biegów lepiej, nie mówię że ciszej :))))))))))))))))))))))