Opinie na temat skutera Benelli 49X

co sadzicie o skuterze Benelli 49X >> http://www.motoland.rybnik.pl/produkty/produkt/121/Benelli-49X.html
Czy oplaca sie kupic? Czy jest mozliwosc tuningu? Jaki jest V -Max i zywotnosc tego chinola???

Silnik CPI/Keeway, plastiki jakościowo takie same lub lepsze od Kymco, projekt włoski, stąd schowki, ogromny schowek pod dużą, twardą kanapą, wlew paliwa zapożyczony z mocniejszych braci, bak w przekroku i dwie wersje kierownicy - BMX i Standard. Widziałem go na żywo, siedziałem na nim, fajny ale jakoś bym się nie zdecydował mając taką gotówkę. LC jest fajniejsze a ostatnio zakochałem się w silnikach Piaggio. Oglądałem w niedzielę starą i nową SR 50 i mimo wszystko wolę NRG mc2. Zobaczymy ile czasu mi zajmie wstawienie go do garażu.

Czytalem na niemieckich forach i opinie nie sa za dobre ... Skuter podobno straszenie mulowaty, czesto sie psuje... Zacheca tylko fajnmym wygladem .

Ale to opinie użytkowników? U nas też zbiera takie opinie ale nie wśród właścicieli.

Na allegro są po 5koła. ;) Ogólnie fajny skuter ale i tak wolał bym używanego Roxa.

Oglądałem ten skuter dwa miesiące temu,rozważałem zakup tego skutera.Na żywo nie wygląda już tak rewelacyjnie,zwłaszcza przód - ale to moje odczucie i nie koniecznie wszyscy muszą się z tym zgodzić.jest trochę lepiej wykonany od innych przeciętnych Chinoli,ale mechanika to żadna rewelacja - Keeway.Myślę że nie jest wart 5000 zł,za te pieniądze można kupić lepszy skuter.