Rolki to musisz przejść jak zabiorą dowód i diagnosta musi potwierdzić że Twój skuter nie jedzie więcej niż ta prędkość.
Izdebski ; Zrozum że Twój pojazd prawnie nie może przekraczać tej prędkości, bo to jest tylko MOTOROWER!
Vezyr a widziałeś złapanego rowerzystę ( po za jednym przypadkiem o którym było głośno) lub jakiegoś cyklistę złapanego na radar? Nie , bo jak mają udowodnić że to Twoja f16 spośród 10tys które jeżdżą u nas w kraju? Druga sprawa e teraz to z automatu idzie, więc fotka bez tablic nie ma żadnej mocy prawnej.
Ja mam MOTOROWER BASSA WS50 i fabrycznie był odblokowany i jadę licznikowe 75 km/h zrobią mi coś za to że taki już kupiłem
Krystian Kos... napisał:
Ja mam MOTOROWER BASSA WS50 i fabrycznie był odblokowany i jadę licznikowe 75 km/h zrobią mi coś za to że taki już kupiłem
TAK ! Argument że "taki już kupiłem" nie jest wytłumaczeniem.
Proponuje douczyć się. Motorower odblokowany czy przerobiony NIGDY nie jest motocyklem. Motorower nie spełniających warunków homologacji ma zabierany dowód rejestracyjny i kierowany jest do badania. W wypadku zmian w pojezdzie to kierowca odpowiada za poruszanie sie pojazdem NIEDOPUSZCZONYM do ruchu drogowego. Przerobienie motorowemu i poruszanie sie nim NAWET posiadajac kat A JEST NIEDOZWOLONE. Chodzi tu przedewasztkim o fakt iz motorowe nie jest przystosowany technocznie do poruszania sie z inna predkoscia “oświetlenie, hamulce itd”
To prawda. Jeśli coś ma homologację motoroweru to jest motorowerem i ma trzymać się w ścisle określonych kryteriach. Jeśli go sobie stuningujesz to pojazd traci homologację a co za tym idzie poruszasz się pojazdem, który nie jest dopuszczony do ruchu. Nie ma tutaj znaczenia czy masz kategorię a,b,c,d,e,f,g,h.... Poruszasz się niedopuszczonym pojazdem. Równie dobrze mógłbyś sobie zbudować z rurek jakiś motor z silnikiem R6 i latać po 200km/h po drogach bez homologacji.