Gratulacje dla Inki
W pełni się zgadzam - jeśli trafi się na dobry egzemplarz to jest wtedy super. Życzę następnych dziesięciu tysi… I dużo więcej!
mam wielką nadzieję że i mój przynajmniej tyle wytrzyma. Narazie sprawuje się dosyć dobrze
Krzysiu nie dodales ze skrzypi jak star awersalka Widze ze parkujesz skuter pod Lidlem
no no niewiem kogo wiecej podziwiac Krzyska czy inke
Krzyśku, dużo jeździsz w różnych warunkach pogodowych, nie myślałeś o montażu szyby przedniej?
Pietro myślałem ale nie wiem czy nie będzie za dużego oporu powietrza to po pierwsze a po drugie czy w ogóle ona coś da skoro byłaby zamontowana na kierownicy bezpośrednio
no , no takie to małe a jakie żywotne , życzę następną dziesiątkę bez problemów i następną
Andrzej przecież aż takie małe to to nie jest a jej przebieg tylko pod twierdza mądre słowa: jak dbasz tak masz
Szyba czyli owiewka, zmniejszy opór powietrza…Teraz gdy jej nie masz, opór powietrza robisz sobą, przy okazji wieje gdy zimno i mokro gdy deszczowo, a owiewka chroni przed złymi warunkami.
Pietro a nie wpływa to czasem na spalanie?
Witam,gratuluje przebiegu i życzę następnej dychy,a jeżeli chodzi o szybę to sam chcę zamontować do swojej Inci , ale muszę trafić na odpowiedni profil szyby.Jeżeli będzie odpowiedni profil to raczej będzie na + .
Spalanie możesz mieć dzięki temu niższe
Marcin to jak tylko dobierzesz to daj namiar. Madi mówisz poważnie z tym spalaniem? Idę lulu rano do roboty
Tak, bo mniejszy opór= mniejsze spalanie
Tylko szczerze wątpię w ten mniejszy opór,bo wszystkie szyby do 50cm są prawie pionowe.
A ty jak siedzisz to nie jesteś pionowo? Albo wręcz pochylony do przodu? Szyba jest opływowa więc raczej nie wpłynie negatywnie na spalanie.
Powiem Wam z własnego doświadczenia, jeżdżąc motocyklami “naked”, bez owiewki, tak do 120-130km/h dało się jechać, 140 jako tako, ale trzeba było mocno trzymać się kierownicy i targało niemiłosiernie. Po zamontowaniu owiewki, jak ręką odjął…Owiewka nie była zamocowana skośnie jak w ścigaczu, ale dużo dała i jazda stała się przyjemna…Co najważniejsze, moto nie palił więcej niż zwykle W skuterze z racji jego uniwersalnego charakteru, jeżdżąc w różnych warunkach pogodowych, deszcz, zimny jesienno-wiosenny wiatr, latem owady na koszulce, lepiej zamontować owiewkę, szczególnie jak ktoś dużo jeździ.
Mi dziś stuknęło 5000 km.
Kisiu ja dobijam 11000 w 11 miesięcy.