Dotyczy to tylko nowych kierowcow czy rowniez tych ktorzy sa juz doswiadczeni ale robia sobie dodatkowa kategorie? Czyli robic teraz na leb na szyje kat a czy mozna w orzyszlym roku? Bo jesli dotyczylo by to wszystkich to w chwili wejscia przepisow bedzie mozna szybciej jezdzic 125cm na kat b niz np litrem na kat a
ale fajnie, kupuje litra i przez dwa lata tamuje ruch w mieście snując się 50km/h. Durnie którzy dłubią w tych zapisach powinni raz przejechać się pojazdem jadącym 50 w poprzek przez warszawę. Siwi by zsiadali.
Albo łysi :-)
A co z młodymi kierowcami puszek? Też będą mieli ograniczniki prędkości przez 2 lata...? W końcu młody kierowca, to młody kierowca, wszystko jedno na czym... równie niedoświadczony.
Mnie wlasnie ciekawi co to znaczy ten mlody kierowca bo nie jest to dokladnie sprecyzowane i stad moje wczesniejsze pytanie. Logiczne by bylo gdyby chodzilo tylko o osoby robiace swoja poerwsza kategorie prawa jazdy (nie wazne jaka) a z kolejnymi juz by takie obostrzenia nie obowiazywaly bo bylby juz obeznany z ruchem ulicznym. Ale to tylko oogika tak nakazuje a jak wiemy czesto przepisy polskeogo prawa logiczne nie sa. :)
Ano nie są, pytanie jak najbardziej zasadne. A teraz dla ^młodych^ też chyba są bonusy jakieś? Mogą uzbierać mniej punktów w roku i szybciej stracić prawko, prawda? Czy już mi się nowelizacje zajączkują...?