Opinie: Barton Volcano 50: Motorower - Custom

Zawsze tak jest ? ; d Junak 901 - Barton Sprint, Junak 902 - Barton Volcano ; d

Zawsze. Junak coś wprowadza i zaraz to samo Barton. Rynek jest za mały zeby jeszcze kopiować maszyny 1:1

Bez sensu. nie ma jakiś umów na wyłączność ze tylko dana firma moze coś importować do Polski? ale motoroek fajny. Może pomyślę o biegówce kiedyś. Tylko jak kobieta by wyglądała na czymś takim?

Kobieta dobrze by wyglądała. To mały motorek, ja mam Rometa Soft Chopper 125, czyli ta sama “buda”. Przy 180cm wzrostu motor jest nieco za krótki dla mnie, ale mimo wszystko bardzo wygodny. Osoby o wzroście 165-170cm będą się czuły na nim idealnie.

@Marta: Bardzo dobrze, że nie ma umów na wyłączność dla danego importera bo wtedy firma Almot byłaby monopolistą w segmencie “custom”. Jeżeli komuś bardzo zależało by na właśnie takim typie motoroweru byłby skazany na zakup produktu właśnie tylko tej jednej firmy, a ta na pewno by ten fakt wykorzystała i zawyżyła cenę. Oczywiście chińska fabryka również podniosłaby cenę hurtową dla importera ze względu na tę wyłączność.

Romet sprzedaje tego choppera w cenie 2990zł, ale z silnikiem 125cc. dlatego przy dobrej polityce cenowej jest liderem sprzedaży. Natomiast 4000zł za taką 50-kę. Bartona to absurd.

Muszę przyznać, że bardzo fajnie to wygląda. Fajny motorowerek, tylko 4000 to trochę za drogo. Jakby był za 2990zł to czemu nie?