Opinie: 15 minut jazdy na Kymco Agility 16+ 125 #45 Szybcy i Wolni Vlog Jednoślad.pl

ale akurat ten model ma chiński silnik GY6. a bet&win czy super miały silniki hondy lub bardziej hondowe. A ten jest normalnym chinolem 125 z 8,5konnym silnikiem jak w quantumach, junakach i innych takich ze 125 na powietrzu.

no i spalanie realnie tak raczej bliżej 4

Właśnie… naprawdę 2,5l/100km?!

Żeby spalał 3L/100km to chyba musiałby ktoś ważący 50kg jeździć. Mój spala 3,5l/100km i mniej zejść nie chce. Wombat silnik może i taki sam chińczyk ale jednak mimo wszystko chyba nieco lepiej złożony i zestrojony. Miałem okazję jeździć quantumem R i jest słabszy od Agility.

Nie jest złożony lepiej lub inaczej bo to ten sam silnik. Może mieć po prostu inaczej zestrojony napęd.

Wombat, ale ty nie cuduj tak, bo to już nie jest duży KAC-owaty GY6 na tych... 12-tkach lub 13-tkach.
Ma on większe już koła i jest tzw. innego sortu (engine... Lifan limited).
Nadal jest z Chin, bo cena zakupu niejednemu robi dziś różnicę, a znaczek na czaszy jest tylko... znaczkiem na czaszy.
Przynajmniej dla mnie.
Niektórych to jednak kręci (i w pewnym sensie to rozumiem), więc za to płacą nieco więcej.
Ich to wybór jest, a nie mój własny. I na tym dany wpis zakończę. Bo tak. ;P

Właśnie koła 16tki robią różnicę -in plus.

na stabilność na dziurach/koleinach na pewno pozytywnie.
na przyśpieszenie i jakość resorowania też - tylko w drugą stronę.

Szukanie dziury w całym, według mnie jakość wykonania oraz kilka innych detali dzieli gruba linia te skutery od Chińczyków.

KAC jest jak filmy Tarantino - tandeta ale w najlepszym gatunku ;).

Dobre :-)))