witam, mój kinroad ledwo co zapala, a jak zapali to dziwnie chodzi i nagle gaśnie, nie wiem skąd ale robi się coraz więcej oleju. czy to benzyna wchodzi do oleju?? kolega twierdzi ze olej trzeba zmienić czy ma racje?? czy to uszczelniacze poszły?? prosze o pomoc
Cześć. Jeśli pluje olejem z wydechu to pewnie pierścienie. Bo o4T mówimy, prawa?
Chyba, że leje się spod silnika. To stawiałbym na uszczelniacze.
Jeśli to 2T sprawdź uszczelki przy zbiorniku i przewód.
nie nie, gdy odkręce bagnet to wypływa olej! tak sie dzieje po zapaleniu skutera a i jest to 4t 139qmb
Hmmm, a odkręcasz jak silnik pracuje? Może masz go za dużo przez co jest za wysokie jego ciśnienie?
przed uruchomieniem silnika oleju było tyle co ma byc, zakręciłem korek a po uruchomieniu na jakies 20 sekund po odkręceniu korka wylało się troche na ziemie.
To normalne, ciśnienie oleju sprawia, że wylewa się po odkręceniu. Jeśli po zakręceniu wszystko jest ok to nie ma się co martwić.
ok dzieki
nie prawda jeżeli odkręcasz bagnet jak silnik pracuje i olej ci się wylewa to powiem tak, że całe smarowanie odbywa się rozbryzgowo dlatego wał korbowy jest zanurzony w oleju i jak silnik pracuje to miesza olejem dlatego ci się wylewa, ten sam skutek otrzymasz jeśli odkręcisz bagnet i kopniesz w kopkę
Odp.: olej
Napisano 3 lata temu, przez Pawlom95
Pięknie - odkop tematu sprzed 3 lat... ;)
Kolega Baotian chciał mieć mocne wejście na tym forum. I rzeczywiście ma! :D