Witam zamierzam jutro kupić do mojego skutera. Konkretnie chcę kupić olej orlenowski ale wszędzie pisze ze zalecany do mieszanek z paliwem a mój skuter ma osobny dozownik oleju i sam sobie miesza. Mogę go spokojnie kupić i wlac do dozownika czy nie?
tak. i twój skuter sobie sam zrobi mieszanke. Po to ma zbiornik na olej i dozownik.
A jeszcze pytanie bo nie wiem jaki mam teraz olej w dozowniku ale kontrolka oleju się pali. Nie trzeba wylewać starego oleju nawet jak był np.mineralny a ten jest półsyntetyczny. Mogę go odrazu wlac bez obaw?
jeżeli miałes olej do 2T jako taki to możesz dolac inny
Totalnie nie mam pojęcia jaki wcześniej był ale jak się ma nic nie stać to ok. A nie wiesz jak z jakością tego? Bo dosyć tani trochę.
no nie jest to olej najwyższych lotów ale do chińskiego cylindra taki orlen platinum 2T wystarcza. do lepszych bym go nie lał.
Ja mam yamahe mbk ovetto z bodajże 2010roku która nie może wyjechać nawet na drogę tylko do jazdy po polach na odcinki max 20 minut. Do czegoś takiego wystarczy czy lepiej coś lepszego kupić bo chce zeby trochę pojeździł jeszcze.
ja bym lał castrol 2T
dlaczego twoja yamaha nie może wyjechać na drogę? to taki gruz bez kwitów czy ty nie masz uprawnień?
Wszystko naraz a tak, w skrócie nie mam uprawnień a sam motor kupiony kilka lat temu na szrocie w Belgi po 3 albo 2 wypadkach bez papierów jakichkolwiek i bez kilku plastików ale śmiga dobrze i pali od strzała