Ja wlalem polsyntetyka nowego do resztki chyba w dozowniku syntetyka a ceny u mnie tych olej sa takie same
Więc powiem tak => dobrze jest lać zawsze to samo i nie zmieniać. Jeśli jednak zmienisz to silnik to bez problemu przetrzyma i nic mu nie będzie.
Mobil od Castrola jest trochę gorszy parametrowo ale do skutera oba pasują. Oba mają klasę lepkości API TC ale Castrol jest w klasyfikacji jakościowej JASO o jedną wyżej (FD, a Mobil FC).
Castrola używam obecnie i choć przejechałem na nim dopiero około 500 km to jeszcze na starym kicie zauważyłem stopniową poprawę pracy silnika.
Co do Mobila nie wypowiem się, bo nie używałem.
Wyboru musisz dokonać sam.
Ja własnie chciałbym lac to samo caly czas ale nie wiem co bylo wcześniej wiem tylko tyle ze ten olej mialy jasny chyba zielny kolor i to byl jakis mobil tylko jaki?? Ale teraz chyba kupie tego castrola zobacze jak bedzie jeździł skuter
Dzieki wszystkim za odp.
Castrol ActEvo Scooter to olej półsyntetyczny o parametrach syntetycznego. Z perspektywy około 500 przejechanych kilometrów mogę raczej go polecić.
Możesz iść do sklepu i poprosić żeby dali Ci do ręki butelkę jednego i drugiego Mobila i na ściance masz taki przezroczysty pasek z podziałką do odmierzania orientacyjnej ilości oleju - popatrz pod różnymi kątami i zobaczysz kolor. Wtedy możesz kupić taki jaki miałeś.
Jeśli zobaczysz Castrol i będą dwie butelki - ActEvo Scooter i druga ActEvo Extra Scooter to będziesz się zastanawiał czym one się różnią. Śpieszę z wyjaśnieniem, że niczym i że to są po prostu stare i nowe etykiety i ze to ten sam produkt.
Szerokości!