Może ktoś się orientuje czemu mam dużo oleju w filtrze powietrza? Tak się domyślam że może przez nieodblokowany tłumik. Ktoś miał podobny problem? Skuter to Vitality 2T.
ja na początku miałem podobny dylemat.
W salonie widziałem skuter nówkę sztukę taki jak mój i miał w filtrze powietrza taki specjalny zbiorniczek - ZALANY OLEJEM. a kiedy kupowałem swój sqt- zbiornik był pusty. ale to było 4t i ten w salonie był po prostu za mocno nasączony
Mi przez zimowe przepalanie zarzygało filtr powietrza olejem.
czesc ma pytanie odnosnie skutera 4t zipp tops
skuter stoi na dworze i odpala z startera jak nie ma takiego mrozu a jak jest z-7 to z kopniaka tylko
a zeby sie rozgrzał to z 20 minut musi chodzic bo jak wczesniej chem jechac to gasnie i pytanie czy to normale ze tak dłógo musi sie rozgrzewac ?
Tylko 20 minut się rozgrzewa? Mi po takim czasie nawet nie był lekko ciepły. Jest zima. To normalne (moim zdaniem).
na luzie sobie sam chodzi bo jak zimny to gasnie jak chcem jechac wiec chyba dlatego jak zimny a jak z pracy po południu to z 1o minut i jade do domu mysle ze to zalerzy od stomnia zmarzniecia silnika
Olej wytraca sie z paliwa po dlugim postoju i dlatego pobiera gaznik wiecej oleju i takie moga byc objawy (ozcywiscie dutakty)
marbryl1 napisał:
Olej wytraca sie z paliwa po dlugim postoju i dlatego pobiera gaznik wiecej oleju i takie moga byc objawy (ozcywiscie dutakty)
Nie rozumie,przecież oleju nie ma w paliwie,tylko pompa podaje do gaźnika ze zbiorniczka,a po drugie wcale nie stoi tylko jak nie jeżdżę to odpalam. Coś zła ta teoria.
jak jest filtr powietrza gąbkowy, nasączony olejem, może spływać z gąbki
Filtr jest gąbkowy,ale do nasączania używam oleju w sprayu,więc nie ma możliwości żeby spłynął. Ten olej w filtrze powietrza jest z paliwem,tylko nie wiem czemu tak dużo.
właśnie 2-suwy po to mają zawór płytkowy, żeby nie cofało się paliwo do gaźnika i filtra, płytki mają nacięcie i tędy może cofać się paliwo wymieszane z olejem z komory silnika..w moim 4T też gromadził się olej w obudowie filtra, jak z własnej głupoty i nieświadomości używałem rzadki olej półsyntetyczny, ten olej powodował więcej odmy, ale po przejściu na mineralny zjawisko to minęło.. W Twoim wypadku jak będziesz "garował" skuta to olej w obudowie zawsze będzie
Hugo Boss napisalem o tych pojazdach ,ktore nie maja mieszacza czy dozownika obojetnie jak nazwiemy.Chodzilo mi o mieszanke p[rzygotowana na zewnatrz.
marbryl, ale to bez znaczenia czy z dozownikiem, czy nie, bo paliwo z olejem jest już wymieszane w skrzyni korbowej silnika i cofa się do obudowy filtra, zwłaszcza przy wysokich obrotach, mimo zastosowanego zaworu płytkowego
A masz odme? Jeśli nie to olej wybija do filtra. Normalnie do filtrów podpięte są odmy i one ten olej odprowadzają na zewnątrz. To normalne.HugoBoss napisał:
Może ktoś się orientuje czemu mam dużo oleju w filtrze powietrza? Tak się domyślam że może przez nieodblokowany tłumik. Ktoś miał podobny problem? Skuter to Vitality 2T.
Leszek silniki 2T nie mają odmy ;)
Widzę że nikt mi nie pomoże :(
wytnij blokady z tłumika i nie będziesz miał oleju w filtrze.
HugoBoss, jak odkręcisz tłumik, to w kolektorze może być wbita tulejka redukcyjna, ograniczająca wylot spalin, musiałbyś ją usunąć, może to faktycznie wytwarza większe podciśnienie w komorze korbowej silnika i przez to paliwo z olejem cofa się do filtra..chociaż z mojego doświadczenia wiem, że w moim wypadku, każdy dwusuw tak miał, jak się ostro jeździ to nie ma siły żeby się tak nie działo. Ale spróbować można, gdyby nawet nic to nie pomogło, będziesz miał odblokowany wydech i trochę więcej mocy.