Miał ktoś do czynienia z takim olejem?
http://allegro.pl/olej-do-czterosuwa-texaco-motex-4t-x-1l-10w40-w-wa-i3915693108.html
Jeśli tak, to proszę o opinię.
Sklep mogę z czystym sumieniem polecić. - Bardzo dobry, tanie rzeczy.
Co do firmy Texaco to takiej firmy olej mam w przekładni wtórnej, i bardzo dobrze się spisuje.
Dzięki
izdebski12 napisał:
Sklep mogę z czystym sumieniem polecić. - Bardzo dobry, tanie rzeczy.
Co do firmy Texaco to takiej firmy olej mam w przekładni wtórnej, i bardzo dobrze się spisuje.
A wczoraj pisałeś, że ci syf i smar się zrobił w przekładni, więc...???Chyba że wlałeś wczoraj i już oceniasz jako bardzo dobry, co by było... nie na miejscu?
"Wylałem" stary olej z przebiegiem prawie 10 tys. km, syf, "lepiankę" z przekładni za pomocą patyczka do ciasta, wlałem nowy olej 80w90 Texaco. Dzisiaj przejechałem się do biedronki, rozgrzałem silnik, i efekt jest dużo lepszy, koła już nie blokuje, i można tylne koło obracać z dużym luzem.. Jest prawidłowo.
Ja moge ci polecic ELF 1L 10W-40, takiego kupilismy za 25zl na miejscu. Wlalismy tego 2,5L do skrzyni w Chrysler'ze.
I skrzynia lepiej chodzi jak na tym podanym przez producenta i pochodzi dluzej:)
witam mam pytanie mam inca sport i nie wiiem czy nie trzeba mu lac mieszanki bo od goscia co go mam to on lał czysta motor mi odpala na kopnik ale po chwili go zdusza i nie ma mocy jak sie zagrzeje to idzie jak rakieta co moze byc prosze o odpowiedz
Damian Gonet napisał:
witam mam pytanie mam inca sport i nie wiiem czy nie trzeba mu lac mieszanki bo od goscia co go mam to on lał czysta motor mi odpala na kopnik ale po chwili go zdusza i nie ma mocy jak sie zagrzeje to idzie jak rakieta co moze byc prosze o odpowiedz
2t? czy 4t?
Z tego co wiem napewno 4t, po co lac mieszanke do 4t, sprawdz czy jest olej i czy pompa oleju dziala poprawnie(napisz w google jak to zrobic)
A wracając do mojego tematu, miał ktoś do czynienia z tym olejem?