Olej przekładniowy i silnikowy - wlew/wymiana

Witam, zaznaczylem na zdjeciu 2 wlewy i 2 sruby. Tą po lewej stronie odkrecilem wylalo sie prawie 1l oleju wiec obstawiam ze jest to silnikowy natomiast czy druga sruba odpowiada za olej przekladniowy ( skrzynia)?

Rozumiem, ze z wlewami podobnie jeden do skrzyni drugi do silnika?

A jaki to pojazd dokładnie? W motorowerach z manualną skrzynią biegów przeważnie silnik, skrzynia biegów oraz mokre sprzęgło są smarowane jednym olejem. Ja nie posiadam takiego sprzętu ale między innymi Michał K. i Madi mogliby Ci dużo w tej kwestii doradzić.

Benzer Yankee 50 cm... skoro jest opcja na jeden olej to poco te 2 sruby i 2 wlewy ?

W lewej pokrywie to nie jest wlew oleju, tylko wziernik do znaków na kole magnesowym. Olej jest jeden i smaruje silnik oraz skrzynie biegów, a wlewasz go wykręcając korek w prawej pokrywie (trzecie zdjęcie).

Soufiane jedna śruba jest od spustu oleju druga zaś podtrzymuje napinacz rozrządu. Olej w silniku jest jeden, smaruje on i silnik i skrzynię biegów. Wlew oleju masz na trzecim zdjęciu, przypadkiem nie wlewaj korkiem na fotce nr. 2 !

Ok, dzieki za informacje! A jaki mam wlac olej? Mam Elf 75W80 (przekładniowy) bedzie ok? Czy za gęsty?

Ma być olej SILNIKOWY nie przekładniowy. I to olej do silników motocyklowych, np 10W40