Olej do przekładni Benelli.

Witam
Jestem tu nowy i nie mam doświadczenia jeśli idzie o skutery.
Mam nowego Benelli PePe 50.
Jaki olej mam zastosować do przekładni

MOTUL, w takiej żółto/czerwono/pomarańczowej tubce.

Maxell, po co mu radzisz zeby marnował kasę? Ten olej kosztuje 20 - 39 zł, a jest go 150 ml. Uważam, że Elf Tranself EP wcale nie jest gorszy, a litr można dostać za 15 - 20 zł. W Kerfurze widziałem i w hurtowniach. Na Lukoilu też jest litrowy za chyba 25 zł. Jeśli to to samo to po co przepłacać?

Ja leje Rotax 80W90 10-12zł za taka buteleczke 150ml

Kisiu1981 napisał:

Maxell, po co mu radzisz zeby marnował kasę? Ten olej kosztuje 20 - 39 zł, a jest go 150 ml. Uważam, że Elf Tranself EP wcale nie jest gorszy, a litr można dostać za 15 - 20 zł. W Kerfurze widziałem i w hurtowniach. Na Lukoilu też jest litrowy za chyba 25 zł. Jeśli to to samo to po co przepłacać?

Biorąc pod uwagę, że nie robi się tego za często to taki wydatek to żaden wydatek :)
Ja tam leję (wciskam) Motula.

Ja tam od Benelli wlałem malossi ostatnio hehe ale to nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia, byle się parametry zgadzały... Lej jaki masz pod ręką przekładniowy tylko nie wlej za dużo bo będzie ciekło ;) powinieneś mieć gdzieś napisane ile, najczęściej to ok 100 ml

Przecież ten Motul to praktycznie to samo co Elf czy inny tylko opakowanie jest mniejsze co bardzo podnosi cenę. Niech kupi raz na całe życie skutera litr i będzie spokój.

Na karterze koło wlewu zazwyczja jest napisane ile oleju wlewać.