Oklejanie plastikow w skuterze folia termoplastyczna.

Przegladalem allegro i znalazlem folie termoplastyczna do oklejania kokpitow w samochodzie, ale takze nadaje się na zewnatrz między innymi na skuter. Cena za m2 wynosi 52zl a na mojego speeda zuzyje 1.5m2. I mam pytanie. dobrze to będzie wyglądalo czy oszpeci się skuter?? Oczywiscie ja tylko kupuje a beda to robili w specjalistycznym zakladzie a folia nie będzie w kolorze drewna tylko Jednokolorowa. Prosze o opinie

Nie widziałem nigdy takiego czegoś na skuterze, ale kojarzy mi się, że ktoś chciał okleić skuter taką folią tylko carbonową. Jak nie szkoda ci kasy to rób, zobaczymy co z tego wyjdzie :wink:

to był wrona, ja nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać, jakaś jedna część może i dobrze by wyglądała, ale cały sqtą powiedz jeszcze jaki kolor

Wlasnie się zastanawiam… Mam pare rzeczy karbonowych (obklejone) i chce tylko te ktore mam niebieski obkleic bo sa porysowane. Koszt materialow z robocizna w specjalistycznym zakladzie to 120zl Wiec chyba się oplaca. Zastanawialem się nad jaskrawy zielony (fajnie będzie się z czarnym komponowal) lub mocnym niebieskik ;]

no ja będę oklejać carbonem może teraz ,może jak będę następnym razem w pl (czyli luty) kupie kawał folii suszare w ruch i po sprawie ;p myślę że wyrobię się z folią w 100zł

Folia carbon 150zl/1m2 ;] tez o tym myslalem ale drogie cholerstwo. A folia w roznych kolorach masz do wyboru jaki chcesz 52zl/1m2 ;] A na skuter caly kolo 2-2.5 trzeba. Ja wole dac to do tych co się znaja sam nie chce tego robic. A jak myslicie oszpeci to motor czy nie będzie az tak źle?
PS. 200 post ;]

Kiedyś na discovery oglądałem jakiś program nie pamiętam nazwy i odnawiali chyba transportera T2 (VW ogórek) nie starczyło im pieniędzy na malowanie to okleili w specjalizującym się tym warsztacie jakimś winylem, wyglądało to jak zwykły lakier.Ale nie mam pojęcia ile to kosztówało.

PS. nie wiem czy to nie był program fani czterech kółek.

Tak fani 4 kolek. I robili to oni z pomoca jednego kolesia. Koszt duzo mniejszy ja jak pisalem za wszystko na gotowo z materialem 120zl zaplace. Oplaca się? I jaki kolor byscie polecili do speedaż

jak miałbym speeda i miał bym zmieniać kolor to na pewno wzorowałbym się na oryginalnym malowaniu biało-czerwonym, bardzo mi się podoba, albo biało-niebieskim też jest ładne

Tylko ze ja zostawiam te wstawki pseudo carbon i czarne plastiki na nogach i bede zmienial kolor tylko tych niebieskich czyli jakis kolor z czarnyc co będzie ladnie wyglądał ;]
Kolory jakie sa do wyboru…
-drewno ;] (orginalnie by bylo)
-ostry zolty
-ostry czerwony
-jasny mocny niebieski
-czarny polysk
Ktory wybrać?? :smiley:

http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?t=3928 <- +1 :stuck_out_tongue:

czarny połysk

Moglby jeszcze ktos się wypowiedziec jaki kolor wybrać??

Zrób drewno :stuck_out_tongue: Nikt tak jeszcze chyba nie ma :smiley:

Tez nad tym myslalem.
Tu link do aukcji…Na samym dole kawalek samochodu oklejony drewnem ;d;d
Bylem dzis w jednym zakladzie i nie chca się tego podjac bo mowia ze się jeszcze plastiki powyginac moga… Ale w pon zajrze do innego.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=513059150&amp;msg=Twój+e-mail+został+wysłany. na samym dole Honda to chyba

Na pewno byś się wyróżniał z tłumu taką oklein. Ale najlepszy byłby chyba czarny.

lepiej wyglądałoby jaśniejsze drewno

Ja na twoim miejscu brałbym te drewno co jest na tej aukcji na samym dole. To co jest na Hondzie. Najlepiej wygląda według mnie :wink:

Jeśli się chcesz wyróżniać oczywiście, bo jak nie to bierz czarny :stuck_out_tongue:

ta okleina to rzeczywiście dobry patent ale jak ty zrobisz drewno to ja już tak nie ,bo będzie mnie denerwować ze jest już taki skuter, bo chce później zrobić żeby drugiego takie trekla w Polsce nie było , na pewno będę przerabiał plastiki

Bierz ziomek drewno super będzie wyglądało;]

to co brac w koncu ? drewno czy czarny ?? Bo to seria z wygladu speedzik oprucz bialych kierunkow revo (w pon dojda) i bede przed obklejaniem badlooka robil. Ktory kolor?