Witam, mam troche taki problem, mój skuter 80 cc, chiński, z rana odpala z kopki ale musze kopnąć z 7-8 razy zanim załapie, nie ma opcji że odpali z rana ze startera, pozniej gdy juz rozgrzeje skuter odpala za pierwszym razem z kopniaka a cięzko jest go odpalić ze startera, czasami odpala a czasami nie, mocno kręci ale nawet nie załapie, udaje się go czasami odpalic ze startera ale musze pokrecic nim z 15-20 sekund, wczesniej nie bylo takiego problemu, dodam tez że skuter jest na dotarciu i ma przejechane 300 km.
Dodam jeszcze że jak w skuterze był gaźnik 80cc to nie było problemu, ale musialem oddać kumplowi i jest teraz gaznik 50cc ale czytalem ze w 80 może byc gaznik z 50
nie ma gaźników 80cc i 50cc. Są po prostu rózne gaźniki o różnych średnicach gardzieli i róznymi dyszami wewnątrz.
Można mieć ten sam gaźnik i w 80cm i w 50cm ale za KAŻDYM RAZEM do danej pojemności trzeba mu dobrać dysze i go wyregulować.
być może kolega tego nie zrobił bo mialem jego gaznik i mu oddalem a on mi dał ten mój wcześniejszy, on czyścił ten gaźnik i tak dalej, ale byc może rzeczywiscie nie dobrał dyszy i nie wyregulował. Dzięki.