Hello. Mam problem z odkreceniem dzwonu sprzegla. Otoz ten sposob - [urlhttp://www.youtube.com/watch?v=zsP0ENntK74[/url] nie pomaga - nie da rady tego wykrecic nawet cala sila, wieloma probami. Bylo pryskane specjalnym “czyms” na takie srubki.
Dacie jakieś inne sposoby do okrecenia dzwonu? Domowe.
// silnik Minarelli Hor.
Weź zacisk od rynny, tym ściskasz dzwon i ta końcówka co idzie do ściany to ją o śrubę w karterze zachaczasz. Albo klucztk od szlifierki wkładasz w te oczka i też zachaczasz o śrubę wkręconą w karter.
Nie idzie
Ja tym z rynny próbowałem i się ślizgało, mam jeszcze taki klucz dorobiony też nie pomagał to musiałem iść na pneumatyka.
Odswiezam
w dziale serwis jest pokazany artykuł jak zrobić blokadę do dzwonu sprzęgła bardzo wytrzymałą … ja u siebie zrobiłem blokade dzwonu z blachy 6 mm i 4 śrub od koła ciężarowego … to wszystko na tak zagiętych mocowania że przykręcam to do karteru silnika na 3 śruby … jak wruce ze Szwecji to zajde na garaż i zrobie zdjęcia a dla ciebie proponuje udanie się do zakładu wulkanizacyjnego i poproszenie ich o odkręcenie tego … najprosciej będzie …